Sjätte HK-segern på raken: Oväntat, häftigt…och Adam Ljungquist!

Fyra niometerspelare på frånvarolistan hos HK Skövde.  Då kliver Adam Ljungquist ner från A-laget, går i bräschen, och visar vägen bland juniorerna. Onekligen en bra start på sista veckan som tonåring…!

– Man får passa på innan man tar steget in i vuxenlivet, skrattar Adam, som fyller 20 kommande fredag, dan före julafton.
HK Skövde har just erövrat sin sjätte seger i följd, via 31-27 (19-14) på bortaplan i fyrapoängsmatchen mot IK Baltichov, och definitivt tagit plats i toppskiktet i div 2 västra.
Tränaren/coachen Peter Johansson summerar matchen och höstavslutningen med två ord:
– Oväntat och häftigt!
Ett föredöme
Skador på Theodor Lindahl, Jacob Gustavsson, Gustav Karlsson och Arvid Garp. Dessutom Linus Gustavsson kvar i Skövde för att träna med A-laget. Så såg de sargade förutsättningarna ut inför bussturen söderut:
– Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Men med Adam (Ljungquist) i laget fick vi ett föredöme som gjorde oss trygga, resonerade HK-ledningen
Adam spelade nonstop som spelmotor och som tvåa i försvaret med bland annat ett halvt dussin 17-åringar omkring sig.
– Lätta att kommunicera med och förstå. Vi körde på och fick valuta för den snabba handboll vi spelade, påpekar den blivande 20-åringen.
Hur hamnade du plötsligt i HK igen?
– Eftersom jag inte kom in på planen och därmed registrerades som \”aktiv\” i senaste ligamatchen mot Önnered gavs en möjlighet till HK-spel. Så jag frågade \”Sigge\” (IFK-tränaren Henrik Signell) och fick klartecken.
Matchen då? Jo, Vilda Västern inledningsvis och öppna spjäll. Tempo furioso med 7-7 på tavlan efter sju minuter. Därefter ett HK-ryck från 9-9 till 14-9 på 2.50 minuter.
Efter paus hade gästerna flera sexmålsledningar när Baltichov plötsligt kom så nära som två bollar (23-25). Då följde en timeout som innebar ett avstamp till 31-24 – där HK sa tack, farväl och God Jul!
Skoog duktig i målet
Nu handlade det givetvis inte enbart om Adam Ljungquist även om han uppträdde i kostymen som banans gigant. Alexander Skoog i målet var mycket pålitlig. Kvicksilvret Isak Borg sprang in kontring efter kontring. Med mera, med mera.
Adam Ljungquist får slutordet:
– Önskemålet med spel i HK var helt mitt eget. Men i morgon (söndag) tränar jag med A-laget igen och på måndag önskar jag att vi spöar Alingsås i Arenan.
Sista veckan som tonåring har bara börjat…
HK:s målskyttar mot Baltichov: Isak Borg 8, Simon Brodow 6, Adam Ljungquist 5, Wilmer Gustafsson 4, Erik Enell 3, Alfred Gustafsson 2, Philip Hufvudsson 2, Hugo Johansson 1.
Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: Viktor Ljungström
TUFFT JANUARI – PLUS USM DÄREFTER!
För HK Skövde väntar nu ett kort uppehåll i seriespelet, för att träna/läka ihop, fram till måndagen den 2 januari då serien vänder med returmöte mot IK Baltichov. Avkast kl 19.30 i Arena C. Ta gärna en promenad dit, trampa bort julmat och nyårsfirande, och heja på grabbarna!
Efter en tuff januari med fem matcher blickar den här årskullen, födda 2004-05, också fram mot steg 3 i USM som avgörs helgen 4-5 februari. IFK reser då till Eskilstuna där Guif, HK Erping samt Täby HK svarar för motståndet.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!