Slutskede i ligan och viktiga poäng på spel

Vi börjar närma oss slutskedet av Handbollsligan 2022-23. Den första i raden av de återstående fyra sista seriematcherna för IFK Skövde väntar på onsdagen då Lugi HF kommer till Arena Skövde.

– Det är bara att ta sig en titt på tabellen så förstår alla hur viktiga poäng det är som står på spel, säger IFK:s assisterande tränare Kristian ”Krille” Svensson.

Handbollsligan är också inne i ett skede där det är långt mellan matcherna.

Det är tio dagar sedan senaste IFK-matchen och efter mötet med Lugi väntar ett mer än två veckor långt uppehåll.

– Hur hanterar ni ett sådant program?

– Vi är ju vana vid att spelschemat är underligt ibland. Det finns både för- och nackdelar med. Nu får vi chans att putsa på detaljer och även köra lite extra med fysiken.

– Vi vet att Victor Ljungquist och Fredrik Mossetsad är borta ett tag framöver på grund av skador. Hur ser det ut i truppen för övrigt?

– Bra. William Elovson är tillbaka för fullt igen. Vi har tränat på bra och det är bara fint humör i truppen.

Även om Lugi ligger sist i tabellen vet vi att det är ett lag som i sina bästa stunder kan besegra vem som helst. Senast var till exempel Fredrik Olsson, Casper Käll och Theo Übelacker mycket bra när Alingsås  besegrades.

– Hur ska ni stoppa Lugi?

– Det är ett lag som spelar snabbt och väl egentligen är bättre än vad tabellen visar. Det blir säkert en holmgång, men samtidigt en härlig utmaning.

– Vi hoppas på ett blått hav nu när publiken kan klä sig gratis i blå t-shirt. Vad betyder det?

– Att få stöd från läktarna ger jättemycket förstås. I senaste matchen mot Kristianstad var det fantastiskt. Vi hoppas givetvis på något liknande nu.

Återstående program

För IFK återstår efter Lugi följande matcher: 16/3 HK Malmö borta, 23/3 IK Sävehof hemma och avslutningen mot Hammarby borta den 31/3.

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!