Arvid Uusvoog.

ATG svenska cupen, gruppspel 1:3:
IFK TUMBA-IFK SKÖVDE  25-31 (13-16)

Höga berg och djupa dalar. Ömsom vin, ömsom vatten.
En tidig kalldusch med direkt rött kort till Jonas Burud redan efter 8.30 sedan Tumba först gjort 3-0 på shout-outen.
Därefter ett fortsatt underläge de första 25 minuterna mot ett vilt kämpande hemmalag.
Då kom första rycket från gästerna; metodiskt, tålmodigt, 6-0 på nio minuter när duktige Oskar Palm höll nollan.
Andra halvlek skulle egentligen bara “spelas av”. Pyttsan, heller. Vips var Tumba plötsligt i ledning igen (20-19) efter fem raka pytsar.
En välbehövlig time-out med kvarten kvar återställde ordningen. Avrundningen var skarp på flera händer; främst hos William Elovson och Victor Ljungquist.

UTROPSTECKNET!
Nyförvärven Sebastian Fagerdahl och Arvid Uusvoog hoppade in efter en kvart och stänkte in mål direkt. Två plus fem fullträffar i tävlingsdebuten bådar gott.

FRÅGETECKNET?
Hur kunde Tumba, nykomling i allsvenskan, tillåtas att göra 5-0 efter paus och då ta ledningen med 20-19? Laget såg ju ut att vara däckat…!?

SNACKISEN!
Jonas Buruds röda kort så tidigt i matchen (9:e min). Med vänstehänte kollegan Linus Gustavsson kvar hemma i Skövde för att vila en fot. Åja, nu fick IFK möjligheten att spela med något så ovanligt som tre högerhänta på nio meter nästan en hel match. Bra träning!

CITATET:
“Vi startar cupspelet liknande som i fjol. Lite trevande i matcher där vi förväntas ska vinna. Prestationen över 60 minuter kunde varit bättre. Men vi vann, det var viktigt att få åka hem med två poäng.”

(Lagkaptenen Markus Sjöbrink summerar tävlingspremiären.)

Målens utveckling:
Efter tre shout outs för Tumba: 3-0. 5 min: 6-2, 15 min: 9-7, 25 min: 12-11, 35 min: 16-17, 45 min: 20-20, 55 min: 22-27.

IFK:s målskyttar: Jonas Samuelsson 6 (3), William Elovson 5, Arvid Uusvoog 5, Victor Ljungquist 4, Daniel Ekman 3 (1), Sebastian Fagerdahl 2, Adam Ljungquist 2, Markus Sjöbrink 2, Rex Blom 1, Jacob Gustavsson 1. Målbäst hos Tumba; Mattias Windahl med 8.

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson