Storpublik och långväga gäst

\"\"

Senaste hemmamatchen mot Hammarby innebar inte bara två IFK-poäng utan också säsongsbästa publikmässigt – med 1 754 åskådare.
Ann-Christine Stenerlöv, 73, satt bänkad på sektion A.
För att komma till arenan färdades hon i fem timmar.

– Välplanerat, säger Ann-Christine, om sin resa från Västervik på ostkusten. När nu IFK spelar på torsdagar åker jag gärna en dag tidigare för att träffa barn och barnbarn. Och givetvis för att se IFK spela.

Hon har aldrig spelat själv – men tillhör generationen som lärde sig älska Bengan Boys genom tv-rutan från olika mästerskap.

– Handboll är överlägsen som idrott och underhållning. Det händer så mycket. Hela tiden. Och med åren är det extra kul att ha ett favoritlag att hålla på.

 

SER FRAM MOT JUL OCH NYÅR

Buss från Västervik till Nässjö. Följt av 40 minuters väntan (transfer). Sedan tåg till Skövde. Fågelvägen 18 mil – om man \”flyger\” över Vättern. Bilvägen mäter rutten 26 mil och tar tre och en halv timme i anspråk. Men Ann-Christine åker alltså kollektivt.

– Numera slipper jag åtminstone att byta i Vimmerby och Eksjö..

Den pigga 73-åringen (hon cyklar uppåt 30 mil i veckan hemmavid) besöker Skövde regelbundet. Almanackan styrs mycket av IFK:s program. Jul- och nyårsmatcherna mot Karlskrona (19 dec) och Guif (29 dec) kittlar redan.

 

BARNBARNET SPELAR

– Det var extra intressant den här gången att gå runt på Blå Torget, träffa folk, och se vad Ung Företagsamhet (UF) står för och skapat. Både Johanna (dottern) och jag köpte fina dukar till att dekorera burkar och förvaringsglas med.

Men själva handbollen är givetvis det primära med besöket. Och att träffa barnbarnet, Melvin Chronholm, som går på handbollsgymnasiet och tillhör IFK:s juniortrupp/Blå Kamraterna. Även om han rehabtränar för tillfället efter en korsbandsoperation och får nöja sig med en plats i klacken Blå Bönder på motsatta läktarsidan.

– Jag uppskattar båda lagens prestationer när jag tittar, erkänner mormor Ann-Christine. Fast jag hejar givetvis mest på IFK även om min stora favorit Jack (Thurin) flyttat utomlands.

 

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!