STRAFFAR IFK:S ÖDE I KVARTSFINAL 3

Kvartsfinalerna mellan IFK Skövde HK och Önnereds HK fortsätter att bjuda på dramatik in i slutskedet av matcherna. Denna onsdagskväll i Arena Skövde var det Önnered som drog längsta strå och vann med 26-24 (14-12).
Efter att Önnered från början och bra bit in i andra halvlek dominerat den här matchen var det ändå bäddat för ny IFK-seger. Med drygt sju minuter kvar att spela gick IFK för andra gången på hela matchen upp i ledning med 24-23 och den stora hemmapubliken trodde nog att det skulle ordna sig i slutet den här gången också. Trots två straffar och två frilägen blev  det dock inga fler hemmamål. Det duger förstås inte att missa så många upplagda lägen om en kvartsfinal ska vinnas.

Tre straffmål av åtta

Totalt fick IFK tilldömt sig åtta straffar. Det blev bara mål på tre av dessa och unge Önneredsmålvakten Arvid Skoog som hoppade in på straffarna blev något av ett spöke för de tre olika straffskyttarna Jonas Samuelsson, Viktor Hallén och Isak Borg.

Gästerna dominerade första halvlek sedan IFK liksom så många gånger tidigare denna säsong startat trögt. När Håvard Åsheim efter paus kom in i målet och gjorde comeback på riktigt jämnade det ut sig protokollet. Det gav till och med hemmaledning efter en kvart med 21-20.

Detta Önneredslag måste dock ges en eloge för att aldrig ge sig och kämpa hela tiden.

Efter de två första kvartsfinalerna med IFK-segrar i slutskedet var det kanske logiskt med ÖHK-seger?

Match fyra på lördag

Nu fortsätter dramat i Önneredshallen på lördag eftermiddag. Bäst till tre vunna matcher gäller som bekant. Ystads IF blev på onsdagskvällen klart efter en ny jämn match mot Alingsås HK.

Matchfakta:
Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Burud 6, Jonas Samuelsson 6, Daniel Ekman 5, Viktor Hallén 3, William Elovson 2, Adam Ljungquist 1 och Rex Blom 1. Önnereds HK: Pontus Zetterman 6, Pelle Segertoft 5, Anton Blickhammar 4, Hugo Forsberg 4, Måns Fredriksson 3, William Bengtsson 3 och Alfred Ehn 1. Straffar: Skövde 8, Önnered 5. Utvisningar: Skövde 3, Önnered 6.

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Matchens lirare: Skövde: Daniel Ekman, Önnered: Pontus Zetterman. ICA-Maxipriset: Håvard Åsheim. Publik: 1963.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström