Succé för Adam och William i U-landslaget

\"\"

Det svenska U20-landslaget med IFK Skövdes Adam Ljungquist och William Elovson spelar nu en turnering i Norge. I de båda inledande matcherna har det svenska laget spelat fantastiskt bra och inte minst har både Adam och William bidragit stort till framgångarna.

Scandinavian Open Championship är en turnering inför kommande EM för U20 i Portugal. Island, Norge, Sverige och Danmark är deltagande lag.

Sverige inledde mot Island. Den målrika matchen slutade 35-35. På onsdagen väntade Danmark, som i sin ledningsmatch vunnit stort mot Norge. Sverige gjorde en jättebra match och vann lite överraskande med 31-28.

– De svenska killarna spelade otroligt bra, säger Williams pappa Robert Elovson som är på plats i Norge tillsammans med hustrun Anette och Adams pappa Mats Ljungquist.

Inte minst har det gått bra för William och Adam. I första matchen svarade Adam för fem mål och mot Danmark var det Williams tur att göra fem mål.

Flest mål i det svenska laget har Felix Möller från Sävehof gjort med 14 fullträffar.

Turneringen avslutas för svensk del med match mot värdnationen Norge under torsdagen. Truppen åker sedan hem till Sverige för att återsamlas i nästa vecka för resa till kommande EM i Portugal. Sveriges första gruppspelsmatch spelas mot Montenegro den 7 juli.

Text: Bengt Andersson Foto: Robert Elovson

På det filmade inslaget ser vi hur bra Adam och William samspelar även i landslagssammanhang. William gör ett av sina fem mål mot Danmark framspelad av Adam.

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!