Succéstart för årets Bollek & Handbollsskola

Med bollen i fokus och med nyckelord som glädje, rörelse, kamratskap är IFK:s Handbollsskola igång för säsongen 23/24.
Cirka 150 barn i åldern sex till åtta år kom till lördagens uppstart i Trådgårdsstadens sporthall.
Ett 50-tal av dessa var nybörjare i första gruppen för de allra yngsta.
– Över förväntan, konstaterar föreningens ungdomsansvarige Krister Billström. Det sker ju ingen föranmälan så vi vet inte exakt hur många som kommer eller vad som väntar.

Med nu fullt ös i hela verksamheten är i runda slängar 525 aktiva ungdomar i farten i IFK:s regi.

 

\"\"

KOMPISAR FÖR LIVET
Klockan halv nio i lördags stod alltså 50 förväntansfulla sexåringar redo att börja prova på handboll i den blåvita familjen. En av många ledare/tränare som tog emot var Magnus Järlström, 41.

Magnus spelade 337 tävlingsmatcher och gjorde närmare 700 mål under sin karriär i IFK:s elitlag. Inkluderat SM-finaler i Globen, 54 SM-slutspelsmatcher, och 27 matcher i Europa.
– Allting har en början. Mina föräldrar tog med mig till bollekis när jag var sju år, berättar IFK-profilen vars söner, Axel, 6, och Julius, 9, nu är med i klubben.
– Därmed inte sagt alla når elitlaget, långt ifrån alla. Men genom idrotten får man garanterat en allsidig träning, gemenskap, och kompisar för livet.

MYCKET LEK OCH SKRATT
Handbollsskolan består av tre steg/säsonger innan det så småningom väntar lagspel i mindre skala. De inledande åren präglas av stor glädje och mycket rörelse.
Magnus Järlström berättar:

– Vi leker oss fram via olika stationer där barnen får prova på olika moment, med och utan boll. Ibland går ett skosnöre upp, ibland springer någon åt vänster istället för åt höger, men vadå…vi ledare är här för att hjälpa.

 

\"\"

MÅNGA LEDARE
Några hade i liten skala prövat på handboll tidigare i samband med IFK:s medverkan vid sportlovsaktiviteter och exempelvis Volvofestivalen. Totalt ett 25-tal ledare, cirka sju-åtta för varje respektive årskull, finns med som instruktörer.
Ihop med Magnus Järlström och nybörjarna såg vi tidigare elitspelare som Johan Elf och Karin Nydén. Och Rex Blom som nuvarande aktiv IFK-profil.
Kul att även ett 10-tal flickor, som hängt med klasskompisar och syskon, engagerat lekte med bollen bland IFK-pojkar.
En sak är lätt att slå fast:
\”Bredden är vägen till toppen – och grunden till glädje och gemenskap som överbryggar generationer\”
Något som bildsvepet från Trädgårdsstadens sporthall också ger uttryck för.

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: Krister Billström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!