Svängig match när IFK delade med Hallby

Det blev en match som svängde fram och tillbaka när IFK Skövde HK och IF Hallby HK delade på potten i årets sista ligamatch. Hallby kvitterade till 29-29 i slutsekunderna sedan IFK haft ledningen i paus med 14-11.

-Självfallet hade det varit skönt att behålla ledningen i slutminuten, men jag tycker att det här var en klar uppryckning från vår sida, Vi tror på det vi gör, visar karaktär och rätt inställning, summerar IFK-tränaren Henrik Signell en stund efter slutsignalen.

Mycket sig likt…

IFK har som bekant haft en oerhört tuff period med sämre poängutdelning än på många år. Mycket var sig likt den här kvällen också från flera matcher de senaste månaderna.

IFK ledde –  precis som senast mot Aranäs – med tre bollar i halvtid efter att dominerat hela första halvlek inte minst tack vare ett mycket bra försvarsspel. Några minuter in på andra halvlek var ledningen fem bollar (18-13) och man hoppas på en vändning poängmässigt.

Men som så många gånger på senare tid kom motståndarna tillbaka och vände på steken. Fem måls ledning byttes till underläge med tre när sex minuter återstod att spela. Den här gången gav sig dock inte IFK-spelarna och med två minuter kvar var ställningen 28-28 lika. Bjarni Valdimarsson såg då till att IFK gick upp i ledningen med halvminuten kvar. Hallby tog time out och matchens store man Albin Broman kvitterade med sitt tolfte mål när klockan visade 59.55.

Dubbla känslor

-Det är givetvis lite dubbla känslor, men det var starkt att vi kunde komma tillbaka i slutskedet. Vi ställer upp för varandra och jag vill hylla kollektivet. Det känns extra viktigt nu när vi går in i ett långt uppehåll, summerar Signell.

En av IFK.s förgrundsfigurer denna kväll var Rex Blom med fyra mål (bilden) Viktor Hallén belönades med högsta betyg och var även IFK:s bäste målskytt med sina sju mål. Bjarni Valdimarsson fick till det bättre än på senare tid och högerrsexorna Jonas Samuelsson och Fredrik Mossestad bidrog inte minst med tre mål var.

Broman dominerade

I Hallby var Albin Broman den store mannen och fick självfallet pris som bäste hemmaspelare. Hampus Söderman låg bakom mycket av Hallbys offensiv och var en planens främsta aktörer.

Matchfacit

Målgörare: IFK Skövde HK: Viktor Hallén 7, Bjarni Valdimarsson 5, Rex Blom 4, Jonas Samuelsson 3, Fredrik Mossestad 3, Jonas Burud 3, Daniel Ekman 3, Linus Gustavsson 1.
IF Hallby HK: Albin Broman 12, Hampus Dahlgren 6, Hampus Söderman 4, Andreas Söderman 2, Gustaf Wedberg 2, Sebastian Mossestad 1, Robin Svensson 1 och Oskar Hedvall 1.

Utvisningar: Skövde 3, Hallby 4. Straffar Skövde 2, Hallby 2.

Domare: Mattias Wettervik och Mikael Holm.

Text. Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...