Theodor inför mötet med Guif

Hallå där……THEODOR LINDAHL, 19-årig och 194 centimeter lång produkt från Handbollsfabriken, som sägs “gå i väntans tider”!?

– Om det är första målet i Handbollsligan du tänker på, så passar uttrycket bra. Det är klart att man vill finnas med bland målskyttarna, precis som mina jämnåriga i 2004-årskullen. Linus (Gustavsson), Isak (Borg) och Simon (Brodow) har allihop redan nätat med elitlaget. Å andra sidan har de spelat fler minuter.

Dubblerar gärna

Du genrepade inför kvällens äventyr, mot Guif borta, rätt bra i söndags med att utan pardon smälla dit åtta bollar, på tio avslut, vid HK:s seriepremiär mot Backa (27-25). Inför ögonen på chefstränaren, Kristian Svensson, som från sin läktarplats även såg Isak (tre mål) och Simon (fem mål) göra bra insatser?

– Jag dubblerar gärna med spel på två håll när det inte blir så mycket speltid i Handbollsligan. Vi har ju den möjligheten, vi förstaårsseniorer. Även om det nu blev dubbla pass i söndags, med först förmiddagsträning och sedan match.

Ovisst möte

 Idag går bussen alltså upp mot Eskilstuna och ett ovisst möte med Guif?

– Det är nya upplevelser varje vecka för oss tonåringar. Då gäller att njuta av varje tillfälle, se och lära, skaffa erfarenhet, och ta chansen när den kommer. I mitt fall betyder också mycket att få vara frisk efter två skadeår. Peppar, peppar, men nu har jag kunnat träna regelbundet och för fullt sedan april.

Bra påbrå

Du har ett gott påbrå för handboll med en morbror (Fredrik Ehn) som är dubbel svensk juniormästare med IFK och en morfar (Kjell “Tjommen” Ehn) som var en sjusärdeles lirare på främst 70-talet?

– Omgivningen påminner mig om detta emellanåt. Även om jag inte själv sett dem spela. Men ingen av dem spelade i högsta serien. Nu väntar jag bara på det där första målet…

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!