Tre IFK-killar på U-landslagssamling

IFK Skövdes Adam Ljungquist, Victor Siem och William Elovson har varit på träningsdag hemma i Arena Skövde under ledning av U-landslagsledningen.

– Fantastiskt roligt att få vara med i sådana här sammanhang, säger Victor som för första gången i karriären har blivit uppmärksammad i landslagssammanhang.

Det är förbundskapten Dennis Sandberg som tillsammans med assisterande kaptenen William Törnquist samt målvaktstränare Dan Beutler samlat inte mindre än 44 spelare till träningsdagar – en i Halmstad och en i Skövde.

– Vi har varit lika många på varje ställe. I huvudsak har det handlat om att killarna fått tillfälle att visa upp sig själva, berättar Dennis Sandberg.

Sista mästerskapet

Det är sista säsongen för U-landslagsspelare födda 2002 och 2003. Uppladdningen har startat för ett sista mästerskap i form av U21-VM nästa sommar i Grekland och Tyskland.

Senast handlade det om U 20-EM där det blev en fjärdeplats för Sverige. I truppen med mycket speltid i mästerskapet fanns Adam Ljungquist och William Elovson.

– Det var en väldigt rolig upplevelse. Givetvis är målet att få vara med på U21-VM, säger William.

Adam, som varit så framgångsrik i IFK:s elitlag i höst, har förstås samma förhoppning.

– Att få spela i ett landslag är något extra kul. Nu känner man ju många av killarna som är med och då är det extra trevligt.

\"\"

Landslagsledningen och IFK-representanterna samlade under träningsdagen i Skövde, fr v Dan Beutler, Adam Ljungquist, Dennis Sandberg, William Elovson, Victor Siem och William Törnqvist.

Skövde ett bra val

Att valet på den här träningsdagen föll på Skövde kändes bra och ledningen var mycket nöjd med dagen både i Skövde och i Halmstad.

– Vi har ett antal riktigt duktiga killar i de här åldersgrupperna. Många har ju också fått speltid i Handbollsligan och visat framfötterna, säger Dennis Sandberg.

Landslagsledningen styrde inte den här träffen så mycket utan det gällde för killarna att själva visa framfötterna. Dagen avslutades med matchspel i 2 x 25 minuter där alla förstås fick speltid.

Nästa sammandrag blir under landskampsuppehållet i april. Därefter är det SOC (Scandinavian Open Championship), nytt läger i maj och sedan avgörs mästerskapet i juni.

Målsättningen är förstås att hela tiden bli bättre och bättre.

– Att bli fyra som senast är ju alltid lite snöpligt. Att få vara med i medaljkampen måste vara den stora förhoppningen, säger assisterande förbundskapten William Törnqvist.

Text och foto: Bengt Andersson

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!