Tre IFK-lag i seriespel på lördag

Lördagen innebär en intensiv IFK-dag. Inte nog med att elitlaget spelar mot Lugi HF på bortaplan. För HK Skövde och Blå Kamraterna är det dessutom premiärdags. Inte minst juniorstaben med Peter Brodow, Peter Johansson och Fredrik Sääf (bilden) är förvänsfulla på den nya säsongen.

I Handbollsligan får IFK ta sig an Lugi i Lund med matchstart kl 16.00. Blå Kamraterna börjar sin division 3-serie på lördag kl 14.30 mot HKC78. För HK Skövde väntar seriepremiär och derby i tvåan senare samma eftermiddag, kl 16.30, mot HK Country. Båda matcherna för juniorerna spelas i Idrottshallen.

Juniorledaren Peter Johansson ser fram mot att det äntligen är seriepremiär både i div 2 och div 3.

-Killarna har tränat på bra sen i början på maj och samtliga har spelat ett antal matcher under försäsongen. Förra året i div 2 blev väldigt lyckosamt för HK Skövde då vi, trots att vi \”bara\” vann 12 av 20 matcher, blev tvåa i serien och fick några riktigt roliga kvalmatcher att avsluta säsongen med.

Var står juniorerna?
Peter tycker att det som vanligt är svårt att veta var ett juniorlag i står i förhållande till övriga lag i serien.

-Därför har vi inget resultatmål utan arbetar hårt hela tiden för att förbättra oss som lag och individuellt. Såklart går vi ut till varje match för att försöka vinna den, men vi har respekt för de motståndare vi möter och vet att de har kanske lite fler kilon och mer rutin än vad vi har. Vi hoppas att vi kan ge många killar chansen att visa upp sig i HK-tröjan under säsongen och få rutin och erfarenhet mot tufft motstånd som leder till utveckling, säger Peter och fortsätter:.
-Vi möter tuffast tänkbara motstånd från start i form av Country, som jag både tror och hoppas kommer tillhöra den absoluta toppen i serien. För vår del handlar det om att anta utmaningen på bästa sätt och göra en bra insats så får vi se hur långt det räcker denna gången.

Bengt Andersson /Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!