Tredje raka nederlaget

En väldigt tung period är vad som gäller för tillfället och IFK Skövde noteras för tredje raka förlusten i Handbollsligan. HK Aranäs i seriens bottenskikt vinner onsdagens hemmamatch mot IFK med 28-27 (15-11).

-En tung förlust, suckar IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell strax efter slutsignalen.

-Jag tycker ändå att det var ett stort lyft framåt jämfört med Hallbymatchen förra veckan, summerade IFK-tränaren.

Matchen började lika illa som den senast mot Hallby i Arena Skövde. Aranäs ledde med 8-4 efter en kvart och hade sedan sexmålsledningar vid några tillfällen. Inget varken framåt eller bakåt stämde för IFK de här 30 minuterna heller.

-Att vi började så skralt kan bero på att Hallbymötet satt i bakhuvudet. Under de sista 45 minuterna visar vi ändå en helt annan karaktär än senast, tyckte Signell.

Hoppet som släcktes

Andra halvlek började mycket bättre och efter fem minuter var det kvitterat (17-17). Vändningen lät dock vänta på sig och Aranäs tog åter ledningen med tre bollar. Nytt hopp tändes och tio minuter före full tid var det kvitterat. Sex minuter före full tid tog IFK ledningen (27-26) för första – och enda gången visade det sig – ledningen. Aranäs kvitterade, IFK fick en utvisning och straff emot sig och hemmalaget gjorde det som visade sig bli segermål. Ett tekniskt fel och ett svagt avslut i sista IFK-anfallen och förlusten var ett faktum.

Svårt hitta ljusglimtar

Man avundas verkligen inte de som ska dela ut plustecken efter sådana här matcher. Viktor Hallén och Fredrik Mossestad fick till det när IFK fick kontakt i andra halvlek. De som utdelade pris till bästa spelare valde Bjarni Valdimarsson.

-Nu är det bara hårt arbete som gäller. Då kommer också segrarna, var Signells slutord.

Att Viktor Rhodin fick hemmalagets pris känns väl helt rätt. Melwin Beckman med sju mål och unge målvakten Alexander Lindén i framför allt första halvlek var avgörande spelare för hemmasegern – den första efter tre raka förluster.

Cupmatch

Nu väntar kvartsfinal i ATG Svenska Cupen mot seriens suverän IFK Kristianstad på bortaplan på söndag. Nästa ligamatch är bortamöte med Alingsås onsdagen den 16 november.

Målgörare:
HK Aranäs:Melwin Beckman 7, Viktor Rhodin 6, Robin Ladan 4, Mikkel Junggaard Beck Jörgensson 3, Philip Jonsson 3, Jonas Haugsgjerd 2, Petter Donaldsson 2, Johan Ericsson 1.

IFK Skövde: Viktor Hallén 9, Bjarni Valdimarsson 5, Fredrik Mossestad 5, Jonas Burud 3, Markus Sjöbrink 2, Jonas Samuelsson 1, Rex Blom 1, Adam Ljungquist 1.

Straffar :Skövde 3, Aranäs 4, Utvisningar: Skövde 5, Aranäs 2.

Domare: Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic. Publik 773

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...