TUNG IFK-FÖRLUST INFÖR STORPUBLIK

En bra, jämn och spännande handbollsmatch bjöds den stora publiken i Arena Skövde på under söndagseftermiddagen. Resultatet blev ändå tungt för de flesta bland de 2 458 åskådarna. IFK Skövde drog det kortaste stråt i slutet och Ystads IF kunde vända hem med en seger på 31-29 efter hemmaledning i paus med 16-15.
Lagen följdes åt i stort sett hela matchen även om IFK började bäst. Vid ledning med 8-3 tog Ystad time out och gjorde efter det 7-1 och vände till ledning. Hemmalaget avslutade ändå halvleken bra och var i pausledning.
Ystad startade den andra akten bäst och vände till tvåmålsledning. Därefter kom IFK aldrig upp i ledning igen även om det flera gånger var oavgjort läge. 27-27, 28-28 och 29-29 var lägen som bäddade för en dramatisk avslutning. Ystad gjorde 30-29 och sedan missade hemmalaget både straff och bra avslutningsläge – eller ska vi säga att Ystads målvakt Erik Hvenfelt var den som räddade segern åt skåningarna med sina avslutande räddningar.

Nya kontrakt
Före matchen offentliggjordes att Markus Sjöbrink och Jonas Burud skrivit nya tvåårskontrakt. Båda fick mycket speltid och blev med i målprotokollet med tre respektive sex mål. Jonas fick pris som hemmalagets bäste där det så kallade Ica maxi-priset tilldelades Daniel Ekman, som åter var den som fick högsta MEP. Glädjande är också att William Elovson kommit igång bra efter sin skada. Noteras också att Jonas Samuelsson var tillbaka i laget. Håvard Åsheim saknades även denna gång. I stort sett kan fastslå att det var få spelare som fick dra tunga lass.

Julius som vanligt…
Julius Lindskog Andersson har en förmåga att göra sina allra bästa matcher mot IFK Skövde. Han prisades också som lagets bäste. Kasper Palmar och Philip Stenmalm var andra starka Ystadskort och målvaktskampen vann alltså Erik Hvenfeldt.

Matchfakta
Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Burud 6, Daniel Ekman 6, Jonas Samuelsson 5, William Elovson 4, Markus Sjöbrink 3, Viktor Hallén 3, Isak Borg 1 och Linus Gustavsson 1. Ystads IF HF: Julius Lindskog Andersson 8, Kasper Palmar 5, Anton Månsson 4, Philip Stenmalm 4, Kim Andersson 3, Hampus Karlsson 2 och Oskar Joelsson 1
Utvisningar Skövde 0, Ystad 4. Straffar Skövde 4, Ystad 4.
Domare Jonas Åström och Niclas Widell.
Publiksiffra: 2 458. Matchens lirare: Ystad: Julius Lindskog Andersson. Skövde: Jonas Burud. ICA Maxipriset: Daniel Ekman.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström