Tunga perioden fortsätter för IFK

Det blev en ny förlust för IFK Skövde mot OV Helsingborg. Gästerna vann lördagens match i Arena Skövde med 30–25 (15-13).

Helsingborg hade tre segrar på tolv matcher. Efter dubbelmötet mot IFK Skövde har man fem.

Tränaren Tony Johansson hade inte alls räknat med fyra poäng mot IFK.

– Vi var rätt långt ner i skorna, men vi gnetar och spelar snålt. Det ska vara jobbigt att möta oss, säger han.

Det har IFK Skövde, som sagt, fått erfara – två gånger om dessutom.

– Det finns inget att skylla på. Vi presterar inte tillräckligt bra, säger IFK:s tränare Henrik Signell.

Matchen då?

Hemmalaget kom tillbaka efter en olycklig start. Gästernas tremålsledning (3–0 och 4–1) hämtades igen och efter dryga kvarten ledde IFK med 9-7.

Fem mållösa minuter gjorde att Helsingborg tog tillbaka målinitiativet. 11–7-ledningen släppte aldrig skåningarna ifrån även om IFK Skövde bara var ett mål ifrån vid några tillfällen.

21–19 blev i den andra halvleken snabbt till 24­–19 och någon dramatik blev det aldrig.

8-1 i räddningar men underläge i paus

Noterbart från den första halvleken var att IFK-målvakten Victor Bang hade åtta räddningar medan kollegan i Helsingborg, Samuel Johansson, hade en. Men det var gästernas som var i ledningen…

IFK Skövdes spel blev lättläst när niometerskyttet inte fungerade.

– Det fick vi stopp på, säger en nöjd Helsingborgstränare.

Samtidigt fick aldrig hemmaspelarna upp tempot utan hamnade i gästernas lägre tempo vilket inte gynnade IFK:s anfallsspel.

Mittsexan Markus Sjöbrink utsågs helt riktigt till bästa hemmaspelare. Han var klippan i försvaret och gjorde också fem mål framåt.

– Svårt att förklara direkt efter matchen, men jag tycker att vi är där. I början av serien hittade vi vägar, men det är bara att jobba vidare.

Samma analys var Henrik Signell inne på.

– Känslan sträcker sig längre än Helsingborgsmatcherna. Vi tycker att vi är på gång. Vi gör bra träningar och vi har bra möten, men alla kan se och förstå att det sitter i huvudet. Just nu är vi sårbara för motgångar, men det är något vi jobbar med.

\"\"

Senaste IFK-segern kom i slutet av oktober (RIK hemma).

Pris till bästa spelare i Helsingborg gick till Jonathan Wilthorn. I Helsingborgsmålet var Michael Andersson tillbaka sedan även han haft en tung period. \”Micke\” – som spelade i IFK några säsonger – var förstås glad över att vara tillbaka som vinnare i Arena Skövde.

-Förstår att det känns tungt för IFK, men för oss var naturligtvis detta viktiga poäng, tyckte Micke på presskonferensen.

Nu väntar Önnered borta för IFK om en dryg vecka. Nästa hemmamatch spelas måndag 19 december då Alingsås kommer till Arena Skövde på besök.

Matchfakta

IFK Skövde–OV Helsingborg 25–30 (13–15)

Målen, IFK Skövde: Markus Sjöbrink 5, Viktor Hallén 5, Daniel Ekman 5, Bjarni Valdimarsson 3, Erik Sääf 3, Jonas Samuelsson 2, Victor Ljungquist 2

Helsingborg: Asgeir Vignisson 7, Jonathan Wilthorn 5, Emil Andersson 4, Andreas Windahl 3, Albert Månsson 3, Felix Spross 2, Casper Lindgaard Holmen 2, Jonathan Lundgren 1, Emil Lindkvist 1, Linus Eriksson-Lilja 1, Jensen Villads Raahauge 1.

Utvisningar, IFK Skövde: 2×2 min. Helsingborg: 1×2 min.

Domare: Glenn Korsar och Jonas Torman

Publik: 738 personer.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...