USM-spel med stor förväntan

IFK:s U18-trupp, det vill säga juniorlaget, inleder i helgen det stort emotsedda USM-spelet. Den kollektiva målsättningen är att nå \”steg fem\”, finalhelgen 5-7 maj, om drygt sju månader.

– Hos varje enskild spelare finns också ambition om stark individuell utveckling, poängterar Peter Johansson, en av tränarna.

Tre av 18-åringarna, Linus Gustavsson, Jacob Gustavsson och Simon Brodow, smakade på den verkliga krutröken redan vid elitlagets rafflande bortamöte med Sävehof i torsdags.

– Vi satt kvar på bänken hela matchen alla tre, men ingick i matchtruppen, deltog i förberedelserna och kände stark tillhörighet. Till skillnad mot Linus och Jacob var  detta första gången i A-laget för mig efter några träningar tidigare i veckan. Jag behövde aldrig hoppa in eftersom det funkade så fantastiskt bra för Rex Blom (elva mål!) och Jesper Jensen både defensivt och offensivt när nu Markus Sjöbrink var skadad. Men jag upptäckte i alla fall att allt gick så mycket fortare och var så mycket tuffare, säger Simon Brodow (bilden) som gått hela IFK-vägen från bollskolan som sexåring.

20-mannatrupp

Mittsexan Brodow är lagkapten i U18-truppen som i helgen styr kosan riktning kungliga huvudstaden för att möta Skogås, Irsta Västerås samt hemmalaget Åkersberga i Hackstahallen. IFK är på förhand favorit till att vinna gruppen och i så fall ta klivet direkt vidare till \”steg tre\”.

– Tyvärr har Ludvika dragit sig ur i sista stund, så vi får spela endast tre matcher mot tänkta fyra, berättar \”Peter Tränare\”.

Truppen består av totalt 20 spelare, födda 2004 och 2005. I ledarstaben ingår också Fredrik Sääf, Peter Brodow och Jonas Ottosson.

Pandemin stoppade 

Som U16-lag för två år sedan fick man aldrig uppleva USM eftersom tävlingen ställdes in på grund av pandemin. Förberedelserna inför säsongens mästerskap har varit intensiva.

Semifinalplatsen i Partille Cup, bland 73 lag från elva nationer tidigt i juli, följdes upp med vinst i Potatiscupen i Alingsås i augusti. För två helger sedan deltog IFK med två jämna lag som båda nådde A-slutspel i Göteborg Cup och i veckan har spelats träningsmatcher mot seniorlagen GF Kroppskultur (30-37) samt HK Country (25-28).

Även seniorspel

Peter Johanssons sammanfattning:

– Vi har både tränat bra och spelat väldigt många matcher för att vara så här tidigt på säsongen. Årskullen har mycket spännande att se fram mot. Som lag betraktat också med HK Skövde och Blå Kamrater samt som individer där alltså några redan känt sig för med närvaro hos föreningens elitlag som egna produkter och juniorer. Nu kör vi!

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson Foto: Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!