Victor Ljungquist klar för spel

Victor Ljungquist är tillbaka i den blåvita tröjan med nummer åtta på ryggen. På fredagskvällen finns han på plats när IFK Skövde HK möter Önnereds HK i handbollsligan.

-Det känns oerhört skönt, är den spontana kommentaren, när Victor konstaterar att det äntligen är dags för spel efter 13 månaders bortavaro.

Det var i samband med en träning i mitten av oktober 2021 som Victor landade illa, vred knäet och det visade sig vara en korsbandsskada. Säsongen 2021-22 hade knappast börjat. Victor hade hunnit med några inhopp i tre matcher eftersom han redan innan hade problem såväl med en axel som i en fot.

-Om man vill se något positivt i det långa uppehåll jag tvingats till kan det väl vara att jag hunnit läka och rehabilitera även mina andra skador, säger den nyss fyllde 22-åringen.

Drygt ett år

När Victor i början av november förra året opererade sitt korsband hade han förhoppningar om att kunna vara tillbaka i samband med seriestarten i september. Så blev inte fallet utan det medicinska teamet har varit försiktigt och velat skynda långsamt för att inte jäkta fram läkningsprocessen.

Niometersspelaren Victor Ljungquist kan spela såväl mittnia som vänsternia. När han nu kan börja spela igen är det troligt att det blir på vänsternio han kommer spela.

-Jag räknar med att börja långsamt och kommer nog till en början inte att ha mycket speltid i anfall. Om det blir spel över huvud taget på fredag vet jag inte. Det är Henrik Signell som bestämmer. Kanske blir det bara bänken men bara det ska bli jätteskönt, tycker Victor.

Utbildning 

Ljungquist har förstås ägnat otaliga timmar på gym och i olika träningssituationer. Men han har också använt det matchsfria året till att tänka på ett liv efter handbollen.

-Jag håller på att utbilda mig till mäklare via Länsförsäkringar där jag också jobbar på deras fastighetsmäkleri. Det har varit ett bra tillfälle att få in en fot i yrkeslivet, konstaterar Victor.

Ändå är det viljan och lusten att komma tillbaka till elitspel i handboll som har drivit honom framåt hela den tunga rehabiliteringsvägen. Kontakten med laget har han hållit fast i och varit med på de allra flesta träningarna – även om det oftast handlat om att flytta in i gymmet när lagkamrterna började sina träniningspass.

Kämpat hårt

IFK:s tränare Henrik Signell tycker att det är väldigt glädjande att Victor är tillbaka på plan.

-Victor har kämpat hårt för det här och kommer på sikt tillföra laget mycket, säger Sigge i en kommentar.

Match fredag

På fredag är alltså Victor Ljungquist uttagen i det lag som möter Önnereds HK i Arenan med avkast klockan 19.00.

-Att jag längtar, säger Victor och försäkrar att han är redo efter det han sett fram mot under ett extremlång träningsperiod.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!