Viktor Bang matchens lirare i premiären

Viktor Bang prisades som Matchens lirare när IFK Skövde HK vann hemmapremiären I handbollsligan mot Hammarby IF på fredagskvällen. Efter en stabil insats skrevs segersiffrorna till 30-25 (16-11).

Efter förra säsongens kvartsfinalserie var det alltså dags för IFK att åter ta sig an Hammarby. Det blev stundtals en ganska stökig match med många utvisningar och bland annat två röda kort.

IFK tog tag i matchen ganska tidigt  och ledde med fyra mål efter en kvart. Trots dubbelutvisningar för IFK kom dock aldrig stockholmarna riktigt i närheten under första halvlek. Femmålsledningen i paus förvaltades bra efter paus och marginalen blev densamma när slutsignalen löd.

Många glädjeämnen

IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell var mycket glad när han tog emot pressen efter matchen.

-Jag är väldigt nöjd, stolt och lättad, summerade Signell och gladdes åt insatsen i denna stundtals intensiva kamp.

Det fanns också mycket för den fina hemmapubliken (1 328 personer) att glädja sig åt. Viktor Bang i målet gjorde sin absolut bästa insats i IFK-tröjan. Massor av fina räddningar, bland annat två på straff och en straff stressad utanför.

Viktor var förstås också nöjd och glad efteråt.

-Det kändes bra hela tiden. Jag tar tacksamt emot allt beröm, sade den 23-årige dansken.

I slutet fick den för dagen klare nye målvakten Milan Bomastar känna på svensk ligahandboll några minuter.

Många fler ska ha särskilt beröm och då kanske allra först Kristian Svensson.

-Alltid skönt med en premiärseger. Att Hammarbyklacken skandera ”PRO” gör ju inte så mycket en sådan här kväll…

Inte minst i Daniel Ekmans frånvaro fick Adam Ljungquist mycket speltid. Fyra mål –varav någon riktig läckerhet –och stark insats.

-Alltid kul när man får mycket speltid och jag är absolut nöjd med kvällen, var Adams kommentar.

Linus första

Kul var också att fler unga IFK-fostrade spelare fick speltid och kom med i målprotokollet. William Elovson satte en fullträff i slutet och innan dess hade 18-årige Linus Gustavsson fått göra sitt första mål i ligan – orädd och framåt som han är.

-Det kändes förstås jättekul att även få göra mål, tyckte Linus när pressen uppvaktade efteråt.

Fler utropstecken finns. Victor Siem fick mycket speltid och blev tremålskytt  liksom Rex Blom.

Högerkantspelarna Jonas Samuelsson och Fredrik Mossestad visade också vilken styrka IFK har på den kanten.

Två matchstraff

Hammarbys Alexander Morsten ådrog sig redan i första halvlek matchstraff med påföljande blått kort. Bjarnie Valdimarson fick också senare lämna planen efter tre utvisningar.

Aspenbäck i Bajen

Pris till bäste spelare i Hammarby gick till förre IFK-spelare Edvin Aspenbäck, som tillsammans med Martin Dolk blev bäste målskytt. Gustav Davidsson kunde det starka IFK-försvaret stoppa effektivt.

Målgörare

IFK Skövde HK: Bjarni Valdimarsson 4, Viktor Hallén 4, Kristian Svensson 4, Adam Ljungquist 4, Jonas Samuelsson 3, Viktor Siem 3, Rex Blom 3, Fredrik Mossestad 2, Markus Sjöbrink 1, William Elovson 1 och Linus Gustavsson 1.

Hammarbys målgörare: Martin Dolk 5, Edvin Aspenbäck 5, Ludvig Lindeberg 5, Gustav Davidsson 4, Alexander Morsten 3, Max Gugolz 1, David Källemyr 1, Johan Nilsson 1.

Utvisningar: IFK Skövde HK; 6, Hammarby IF HF 7.

Domare: Martin och Johan Gomér.

Publik 1 328 personer

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Webb: Annika Andersson och Marcus Dahl

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...