Åttonde raka och IFK i serieledning

Segersviten håller i sig och efter 30-27 (14-12) mot Amo Handboll i fredagskvällens bortamatch har IFK Skövde HK gått upp i serieledning i Handbollsligan.

Efter dramatiken inom Amo senaste veckan var det definitivt ingen lätt uppgift som väntade IFK. Lägg till att Amo har vunnit över Skövde i cupsammanhang flera gånger senaste säsongerna.

IFK tog dock snabbt kommandot i matchen och hade fyra mål upp några gånger under första halvlek. Tvåmålsledningen i paus ökades på och var vid något tillfälle fem mål. Amo gav sig dock aldrig och fem minuter kvar var det bara två mål som skiljde. Då steg Jonas Burud in och med två snabba mål avgjorde matchen definitivt.

\"\"

Hagvall matchens lirare

Någon jättematch ur ligasynpunkt var det väl kanske aldrig och antalet tekniska fel var många från båda håll. IFK kämpade och visade dock åter prov på bra lagmoral.

Anton Hagvall i mål gjorde en gedigen insats, 14 räddningar och 34 i räddningsprocent. Priset som bäste IFK-are var välförtjänt. Daniel Ekman –månades lirare i ligan i november – fortsätter att storspela och blev även bäste målskytt. Jonas Burud svarade för sex mål. Lika många gjorde Jonas Samuelsson även om han inte var lika klinisk i avsluten som vi vant oss vid. Jonas passerade 600 seriemål i IFK Skövde och har nu gjort 604 mål och närmar sig Vegard Samdahl på tiondeplatsen i interna skytteligan.

Matchfakta:

Amo HK: Minik Dahl Hoegh 7, Vasko Sevaljevic 6, Arnar Bink Halfdansson 4, Jonas Jensen 3, Samuel Lindberg 2. Felix Tyberg 1, Anders Christiansen 1, Lynx Beverskog 1, Erik Rudvall 1 och Erik Östling 1.
IFK Skövde HK:  Daniel Ekman 8, Jonas Samuelsson 6, Jonas Burud 6, Viktor Hallén 3, Adam Ljungquist 2, Marcus Sjöbrink 2, Isak Borg 1, Linus Gustavsson 1 och Herman Dyberg 1.

Straffar. Amo: 4. Skövde 2. Utvisningar: Amo 2, Skövde 2.

Matchens lirare: Amo Minik Dahl Hoegh. Skövde: Anton Hagvall

Domare: Kenneth Cardell och Sandros Smailagic

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström