William och Adam vann med U20-landslaget

Det blev svensk seger i U20-turneringen Scandinavian Open Championship i Norge. Detta efter seger över Norge med 27-21 i sista matchen där både William Elovson och Adam Ljungquist spelade framträdande roller.

– Det här var förstås jättekul, sa William som kom in i andra halvlek i avslutningsmatchen mot Norge och gjorde viktiga mål.

Förutsättningarna inför sista matchen var att Sverige måste vinna med minst fyra mål för att få bättre målskillnad än Island som tidigare på dagen besegrat Danmark. Det var oavgjort en bra bit in andra halvlek, men Sverige avslutade starkt och vann med sex mål.

– Jag fick förtroendet i andra halvlek och det funkade ju bra, tyckte den lycklige femmålsskytten.

Målskillnad avgjorde

I de båda inledande matcherna spelade det svenska laget fantastiskt bra och inte minst bidrog både Adam och William stort till framgångarna.

Scandinavian Open Championship är en turnering inför kommande EM för U20 i Portugal. Island, Norge, Sverige och Danmark har varit deltagande lag. Sverige kom etta på fem poäng och vann alltså tack vare bättre målskillnad än Island.

Målrik start

Sverige inledde mot Island. Den målrika matchen slutade 35-35. På onsdagen väntade Danmark, som i sin ledningsmatch vunnit stort mot Norge. Sverige gjorde en jättebra match och vann kanske lite överraskande med 31-28.

– De svenska killarna spelade otroligt bra, säger Williams pappa Robert Elovson som varit på plats i Norge tillsammans med hustrun Anette och Adams pappa Mats Ljungquist.

\"\"

Inte minst har det gått bra för William och Adam, som båda nu debuterade i sådana här landslagssammanhang. I första matchen svarade Adam för fem mål och mot Danmark var det Williams tur att göra fem mål. Totalt gjorde William tio mål och Adam sju.

– Båda killarna har tagit för sig. Att de fått spela i Handbollsligan under säsongen har förstås varit värdefullt. Inte minst är jag imponerad av det tekniska spelet som visats upp i den här turneringen, säger Robert Elovson.

EM i Portugal nästa

Truppen åker nu hem till Sverige för att återsamlas i nästa vecka inför resan till kommande EM i Portugal. Sveriges första gruppspelsmatch spelas mot Montenegro den 7 juli.

Text: Bengt Andersson Foto: Robert Elovson

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...