William och Daniel står för nyheter i midsommartid!

Även i midsommartider kommer det nyheter om spelare i IFK Skövde HK! William Elovson har tagits ut till sommarens U 20-EM. Samtidigt har det blivit klart att Daniel Björk lämnar IFK för spel i HK Drott i Halmstad.

William Elovson kallas in i truppen till U 20-EM där Adam Ljungquist redan har en plats. ”Wille” fick chansen när Elliot Stenmalm tvingades lämna återbud.

-Det är förstås jättekul att få den här möjligheten. Att få göra sällskap med Adam på det här äventyret känns extra fint, säger William.

EM för U 20 spelas i Portugal i Jack Thurins blivande hemstad Porto. Sverige har lottas i samma grupp som Montenegro, Frankrike och Kroatien.

Innan EM ska U 20-landslaget spela i en turnering i Norge – Scandinavian Open Championship – där Norge, Danmark och Island står för motståndet. Truppen samlas på söndagen för avresa till Norge.

-Väldigt kul att Wille och Adam får visa upp sig i så här fina sammanhang, säger IFK:s sportchef Ulf Nyström

\"\"

Daniel till Drott

IFK Skövde och Daniel Björk har gemensamt valt att bryta det avtal som sträckte sig till 2023. Daniel har gjort klart med HK Drott som bygger ett nytt lagbygge inför comebacken i Allsvenskan.

-Känns bra att komma till Drott som har stora visioner för framtiden. Halmstad verkar också vara en trevlig stad, kommenterar Daniel till HK Drotts hemsida.

Drott vann SM-guld så sent som 2013, men har upplevt några riktigt tuffa år. Laget var nere så lågt ner i seriesystemet som i div II och var dessutom ytterst nära konkurs innan marschen tillbaka startade. Genom seriesegern i div I avancerade Drott till Allsvenskan inför nästa säsong.

-Daniel är sista pusselbiten i vår kommande trupp. Med stor skyttekraft kommer Daniel tillföra en ny dimension i vårt spel, säger Drotts tränare Thomas Sivertsson.

Daniel – som fyller 22 i augusti – har IFK som moderklubb. Det har blivit 35 elitmatcher och tolv mål, en slutspels- och fyra Europacupmatcher i IFK-tröjan.

-Vi önskar Daniel all lycka till och gratulerar Drott till en fin förstärkning, säger Uffe Nyström.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!