TRE STRAFFMISSAR NÄR IFK FÖLL I SKÅNE

SNABBANALYSEN:
IFK Kristianstad – IFK Skövde 29-26 (16-15)

Med drygt fyra minuter kvar skickade William Elovson in 26-25. Några fler mål mäktade gästerna inte med. Kristianstad avslutade med att göra 4-0. När matchen skulle avgöras stod hemmalaget starkast med marginalerna på rätt sida. Trots en man mindre från klockslaget 58.03 fram till slutsignalen.

Ett på det hela kamratligt “kamratmöte” i annars högt tempo mellan två IFK-duellanter, som kom till avkast under vitt skilda förutsättningar. Kristianstad från tre raka förluster. Skövde-laget med tre vinster i följd.

Kanske skiljde så lite som den större motivationen och hetare viljan att vinna!? Åtminstone borde guldaspiranten (?) från Skåne uppträtt som en retad tiger med piska på ryggen. Även om det kroppsspråket inte syntes till.

Ett skadeskjutet IFK Skövde föll med flaggan i topp. Några för många tekniska fel i första halvlek, samt jobbigt med sidledsjobbet i defensiven, gav tidig uppförsbacke. Ingen kan dock klaga på kampviljan. Vid 20-19 var gästerna förbi och i ledning för första gången. Avslutningsvis svängde pendeln igen, lindrigt uttryckt. Blott elva mål framåt efter paus räckte inte till poäng.

UTROPSTECKNET!
IFK låg under med 3-0, 4-1, 5-2, 13-9, 14-10, och 19-17 inför en fanatiskt hemmapublik på 3 225 personer i en erkänt svårspelad gryta. Men gav aldrig upp. Den moralen får laget ta med sig i ett vidare perspektiv.

FRÅGETECKNET?
IFK:s sjukstuga denna gången innebar hård belastning på ett fåtal spelare på främst nio meter. I den positionen var inte mindre än fyra högerhänta spelare otillgängliga. Daniel Ekmans frånvaro får IFK leva med. Ikväll saknades också ersättarna/alternativen/avlastarna Victor Ljungquist, Jacob Gustavsson och Theodor Lindahl.

SNACKISEN

IFK:s straffskytte var magnifikt fram till ikväll med hundraprocentig utdelning på 15 försök i följd de tre senaste matcherna. Nu missades istället tre straffkast. Vid 17-18, 17-19 samt 26-28 sett ut Skövde-lagets sifferperspektiv. Förre IFK-keepern Victor Bang parerade alla tre! Snacka om att släkten är värst!

CITATET:
“Bara elva mål i andra halvlek är för lite för att vi ska vinna. Små marginaler, men för oss gäller bara att jobba vidare”

(Jonas Burud satte tre av de elva målen efter paus. Nummer 18, 19, och 20, när Skövde-laget vände till ledning)

IFK Skövdes målskyttar: William Elovson 7, Jonas Burud 4, Adam Ljungquist 4, Jonas Samuelsson 4 (1), Linus Gustavsson 3, Sebastian Fagerdahl 2, Rex Blom 1, Markus Sjöbrink 1.

Kristianstads främsta målskyttar: Anton Hallbäck 6, Axel Månsson 6 (1).

Domare: Rickard Canbro och Jasmin Kliko.

Publik: 3 225.

Text: Kjell-Ove “KOA” Andersson

IFK Handboll spelar härnäst torsdagen den 24 oktober; hemma i Arena Skövde mot OV Helsingborg. Avkast kl 19.00.