SNABB-ANALYSEN
ATG svenska cupen, åttondelsfinal 2:2:
HAMMARBY IF-IFK SKÖVDE 24-33 (14-15)
(IFK vidare till kvartsfinal med sammanlagt 62-56)

Med tremålsförlust (29-32) från första matchen åkte IFK till Stockholm för att vända. Och som man vände! I synnerhet från matchminut 38. Därefter avslutade gästerna med att skyffla in 17-7 mot ligans bästa hemmalaget under resterande 22 minuter.

Intensitet. Fajterhjärta. Kroppsspråk. Målvaktsspel. Kontringar. Ja, allt, precis allt fungerande. Det är sällan Bajen blir så avklätt i Eriksdalshallen. Tänk när energipåslaget alltid ligger på den nivån.

UTROPSTECKNET!
En rolig Norge-historia med blåvit prägel. Vi tänker på IFK:s båda norrmän Håvard Åsheim (17 räddningar) och Jonas Burud (7 mål). Herrarnas andra halvlek var magnifik och stack verkligen ut bland flera andra plusfaktorer när cupavancemanget säkrades.

FRÅGETECKNET?
Hur kan en handbollsmatch ha två så vitt skilda ansikten och matchförlopp? När det såg som mest trögt ut för IFK gjorde laget 5-0 på fem minuter. Lika märkligt som när Bajen gjorde 5-1 i första halvlek när Skövde-laget skaffat sig en 12-8-ledning och ätit upp minusresultatet från hemmamatchen.

SNACKISEN:
IFK:s uppoffrande löpningar, som betalade sig fantastiskt bra. 8-0 i kontringsmål vittnar inte enbart full gas framåt – utan lika mycket ett uppoffrande hemspring.

CITATET:
“Vad vi sa i timeouten vid 16-17? Mer bredd i anfallsspelet, back to basic. Och så skruvande vi på nägra detaljer. Inte svårare än så. Men nu lägger vi detta till handlingarna som höstens bästa hittills. Det blir nog ett annat tryck på lördag när vi möts igen i ligan”

(IFK-tränaren Kristian Svensson ser redan fram mot ett heltaggat Hammarby – för tredje gången på elva dagar.)

MÅLSKYTTAR, IFK: Jonas Burud 7, Jonas Samuelsson 7 (4), Victor Ljungquist 5, William Elovson 4, Sebastian Fagerdahl 4, Rex Blom 2, Daniel Ekman 2, Adam Ljungquist 1, Arvid Uusvoog 1.

BAJENS främsta målskytt: Henrik Olsson, 5.

Domare: Hans Lejon och Erik Nielsen.