2-0 I MATCHER EFTER NYTT DRAMA

#16 Anton Hagvall

Återigen blev det spännande och dramatiskt in i sista minuten. Anton Hagvall i IFK Skövde-målet gjorde några riktigt viktiga räddningar och IFK kunde vinna kvartsfinal 2 mot Önnereds HK med 25-24 (14-12).

Det är alltså 2-0 till IFK i kvartsfinalserien som fortsätter i Arena Skövde på onsdag. Först till tre vinster är det som gäller.

Anton var matchvinnaren i IFK med totalt 17 räddningar och över 43 procent räddningar. Detta blev lite av en målvaktsmatch. Att Önnered kom in i matchen berodde på unge målvakten Arvid Skoog som totalt hade över 40 i räddningsprocent.

Stor ledning

IFK började den här matchen klart bäst och hade vid fyra tillfällen i första halvlek ledningen med fem bollar. Innan paus knappade dock ÖHK in och vann sista delen med 5-1 och 8-13 förvandlades till 12-14 i halvtid.

IFK fortsatte även inledningsvis av andra halvlek att vara i ledning, men när kvarten var spelad var hemmalaget för första – och enda – gången i ledning, 21-20.

Slutkvarten blev alltså rafflande och flera gånger var det likaläge. Viktor Hallén gjorde med sitt enda mål ställningen till 24-23. Jonas Samuelsson ökade med straff till 25-23. Anton Blickhammar reducerade till 24-25 i slutminuten, men längre än så kom alltså inte ÖHK.

Moral

I de sista seriematcherna och de båda kvartsfinalerna har alltså IFK avgjort i absoluta slutskedet. Här kan vi tala om moral och självförtroende.

– Vi vet att vi kan avgöra mot slutet och det stärker oss förstås, tyckte Jonas Samuelsson i TV-intervjun efter slutsignalen.

Alla i IFK-dressen kämpade och slet. Daniel Ekman och William Elovson var inte lika tongivande som senast men betyder förstås mycket. Med Markus Sjöbrink avstängd fick Jesper Jensen och Rex Blom ta extra stort ansvar. En förkyld Rex satte fyra mål i första halvlek. Adam Ljungquist måste också extra plus.

Räkna inte bort Önnered

Önnered kämpade som vanligt och det går absolut inte att räkna bort de grönklädda redan nu. Benjamin Berg steg fram denna gång och var målbäst. Anton Blickhammar är också alltid stark och inte minst svårforcerad.

Matchfakta:

Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 7, William Elovson 5, Daniel Ekman 4, Rex Blom 4, Adam Ljungquist 2, Jonas Burud 1, Jesper Jensen 1 och Viktor Hallén 1. Önnereds HK: Benjamin Berg 5, Pontus Zetterman 4, Anton Blickhammar 3, Pelle Segertoft 3, Hugo Forsberg 3, Marcus Norrbrink 3, William Berntsson 2 och Måns Fredriksson 1.
Straffar: Skövde 4. Önnered 3. Utvisningar: Skövde 6. Önnered 4.

Domare: Mattias Wettervik och Mirza Kurtagic.

Matchens lirare: Skövde: Anton Hagvall. Önnered: Pelle Segertoft.

Publik: 1 315

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström