Viktiga seriepoäng på spel

Det är slutspelat i ATG Svenska cupen för IFK Skövde. Nu blir det full koncentration på ligaspelet och närmast på tur står fredagens hemmamöte mot Önnereds HK i Arena Skövde. Vi känner av stämningen hos tränaren Henrik ”Sigge” Signell.

– Handbollsligan är väldigt jämn. Det skiljer ju bara två poäng på lag tre och fyra i toppen och lagen ner till placering elva. Vad betyder det just nu?

– Det betyder att varje inspelad poäng är väldigt viktig och att det inte finns några lätta poäng att hämta och det gäller även i fredagens match.

 – Hur ser du på era insatser den senaste veckan med kryss i Alingsås och cupförlusten mot Kristianstad?

– Jag tycker vi gör en bra match mot Alingsås. Vinsterna kommer om vi fortsätter prestera som vi gjorde där och det jobbar vi givetvis stenhårt för varje dag. Matchen mot Kristianstad var bra i perioder. Vi hade ett svårt utgångsläge inför matchen där vi var tvungna att vinna med sju mål och vi gav det chansen, men luften gick ur oss lite när vi i andra halvlek kände att det skulle bli för tufft.

Jag upplever att vi är på gång och vi kommer göra allt för att visa det på fredag.

 -Är det något särskilt ni inriktat träningspassen på nu?

– Vi har lagt fokus på att hitta tryggheten i vårt spel och att vara tydliga med vad vi vill i dom situationer vi hamnar i, både i försvar och anfall.

-Önnered klarade ni av i cupen. Annars är det ju ett motstånd som ni haft många jämna och ovissa möten med. Vad är styrkan hos Önnered?

– Jag tycker dom har en tydligare spelidé i år. Dom är bra på att kriga och är modiga i att både ge och ta emot stryk. Dessutom har dom flera individuellt skickliga spelare som det gäller att se upp med.

Hur känns statusen i truppen just nu?

– Det känns bra! Vi är överens om vad som krävs från oss för att komma upp på vinnarspåret igen.

Publikintresset var ju inte särskilt stort i cupen. Vad hoppas du på en fredagskväll då viktiga poäng står på spel?

Att vi får den stöttningen vi behöver just nu och att vår publik visar att dom stöttar oss i med- och motgång. Jag kan lova att vi kommer sälja oss dyrt på fredag.

Bengt Andersson- Foto:Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!