Adam och Wille på besök hos Skara HK

Skara HF:s junior- och pojklagsspelare hade intressant besök på måndagskvällen. Det var IFK Skövde HK:s båda unga elitlagsspelare William Elovson och Adam Ljungquist som deltog i en liten träff på Skara Stadshotell. De båda 20-åriga Skövdespelarna kunde dela med sig av sina erfarenheter ända från bollskola till A-laget i IFK Skövde.
Bengt Andersson intervjuade spelarna och sen blev det många intressanta frågor från publiken som uppgick till ett 40-tal spelare och ledare.

William och Adam berättade bland annat att båda i tidig ålder spelat både handboll och fotboll och att nog fotbollen var allra roligast.

 

Bättre i handboll…
– Men sen upptäckte jag att jag var bättre i handboll så i 15-årsåldern bestämde jag mej för att satsa på det, berättade William.

De båda spelarna berättade om mycket som de redan hunnit med i sitt unga handbollsliv. Bland annat handlade det om sitt framgångsrika deltagande i U20 EM i handboll förra sommaren.

– Det var tryckande varmt och vi åt spagetti och köttfärssås två gånger om dagen hela tiden i Portugal, berättade Adam.

 

Alla mognar inte tidigt
De båda spelarna konstaterade också att ingen av dem hade mognat tidigt och aldrig varit uttagna till några rikssamlingar i tidig ålder.

– Alla mognar inte lika tidigt så det gäller att ha tålamod och fortsätta träna, sa Adam.

Båda de unga IFK-spelarna åker nästa vecka på en landslagssamling och en träningsmatch mot OV Helsingborg. Detta inför deras sista chans att få vara med i U21 VM kommande sommar.

Goda råd
Mera styrketräning och färre handbollspass i unga år var andra goda råd som förmedlades. Skövdespelarna delade också med sig av vikten av att äta frukost. En insyn i hur det går till på långa bussresor och i omklädningsrummet var annat som lockade den unga publiken.

Text och foto: Annika Andersson

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!