Adam ser fram mot ny Smålandsresa…

 

\"\"

På fredag är det dags för nästa utmaning för IFK Skövde HK efter den mycket framgångsrika perioden med sju raka segrar. Amo Handboll väntar på bortaplan.

– Pressen och förväntningarna kanske höjs nu, men för oss gäller det att fortsätta tro på oss själva och framför allt inte ta något för givet, säger Adam Ljungquist som tagit stort ansvar och fått mycket speltid med framgång den senaste tiden.

Med spelare som William Elovson och Erik Sääf borta på grund av skador tillhör Adam dom som fått spela mycket och inte minst mer som vänsternio.

– Vi fungerar bra som grupp och jag tycker att det gått bra på varenda position, säger Adam som dagen före julafton fyller 21 år.

 

Revanschlust

Amo är nykomling i Handbollsligan, men IFK har de senaste säsongerna bland annat drabbat samman med Smålandslaget i ATG Svenska cupen.

– Vi har inte haft det så lätt mot Amo och har väl egentligen revansch att satsa på, säger Adam som ser fram att spela i Amokabel-hallen.

– Det är en speciell stämning där nere.

 

Var står Amo?

Frågan är förstås var Amo står. Nykomlingen började mycket starkt, men även om det gått sämre poängmässigt på senare tid har det varit många bra insatser. Amo har också lyckats kvalificera sig till Final4 i Svenska cupen i vår.

Nu har det dessutom blivit laddat eftersom den alltid lite spektakuläre tränaren Andreas Stockenberg på stående fot lämnat sitt uppdrag efter förlusten mot Lugi senast. Hur Amo kommer att matchas nu är givetvis inte lätt att förutspå.

 

Här kan matchen ses

Matchen kan ses via Handbollsligan.Live, alternativt hos vår Handbollsligan Live-partner.

Restaurang Valle är IFK Skövde HK:s officiella Handbollsligan Live-partner och har ensamrätt på att sända bortamatcherna i Handbollsligan.
Boka bord på 0500-48 01 75, enklare mat & dryck finns att köpa.

Öppnar en timme innan matchstart. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

\"\"

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!