Bjarni lämnar IFK efter denna säsong

Bjarni Valdimarsson kommer att lämna IFK Skövde HK efter den här säsongen. Den isländske vänsternian har gjort klart med tyska ligalaget GWD Minden.

– Efter tre bra år i Skövde, där jag förbättrat mig både som spelare och som person, känner jag mig redo att ta nästa steg i min karriär. Tyskland är steget jag siktat på, säger Bjarni i en kommentar.

En del av idrotten…

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker naturligtvis att det är tråkigt att ännu en bra och tongivande spelare lämnar laget.

-Men som jag sagt förr är det en del av idrotten. Spelare kommer, spelare går.

Bjarni har haft en fin tid i klubben och de två senaste säsongerna varit en av de klart tongivande spelarna i laget.

-Att han nu antar utmaningen om spel i en annan liga är ett fullt naturligt val i hans utveckling mot att ta ytterligare kliv mot det isländska landslaget. Jag vill tacka för hans tid i klubben och önska honom lycka till, säger IFK:s sportchef.

Bjarni tackar

Bjarni vill först och främst tacka alla inblandade i IFK för tiden i Skövde.

– Det har varit tre fantastiska säsonger. Jag lämnar Skövde med tacksamhet och värme i åtanke. Här har jag träffat människor som tagit emot mig väldigt väl och jag kommer att ha kontakt med resten av mitt liv. Dock kommer jag att sakna lunchstämningen här…

Fokus på slutspel

Bjarni påpekar också att säsongen och tiden i IFK inte är över ännu.

-Vi har mycket att göra innan säsongen är slut. Första prioritet nu är att säkra en slutspelsplats.

Bjarni kom från FH Hafnafjordur till Skövde hösten 2020 när Kristian Stranden lämnat för spel i Danmark. Tills nu har 24-åringen gjort 51 elit-, 21 slutspels- och fyra Europacupmatcher för IFK. Totalt har han hittills gjort 264 mål, varav 195 i ligan, 53 i Slutspel och 16 i Europacup..

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...

Läs Mer

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!