Bottennapp av IFK i Helsingborg

Den starka motvinden fortsätter att pressa IFK Skövde. Måndagskvällens möte med OV Helsingborg var ett nytt bottennapp. Helsingborg – som kom till den här matchen med sex raka förluster – vann med hela 30-23 (14-11).

-Vi var för dåliga helt enkelt, erkände också IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell framför TV-kameran efter matchen.

IFK har en riktigt negativ utveckling med oerhört smärtsamma insatser som denna match och den tidigare i höst mot Hallby. Det här var åttonde matchen i rad utan vinst!

-Vi föll tillbaka igen den här gången och håller oss inte till det bestämt, var IFK-tränarens analys.

Första kvarten, sen…

Inledningsvis såg det ändå förhoppningsfullt ut med IFK i ledning flera gånger. Efter en kvart var det dock slut på det roliga. OV gick till pausledning med tre bollar, ökade på i andra halvlekens inledning genom att göra 5-1 och gå upp till 19-12. IFK var sedan aldrig i närheten av att skaka hemmalaget.

OV fick det lätt

Helsingborg har haft det riktigt tung i höst. Det är också ett lag som spelar långsamt utifrån sina resurser, men fick ju det lätt denna kväll när motståndet var så dåligt. Samuel Johannesson i OV-målet vann målvaktskampen överlägset. 20-årige Albert Månsson var en annan OV-spelare som hade en härlig kväll.

Jonas målbäst

I IFK var Jonas Samuelsson vassaste målgöraren och agerade bra i första halvlek. Efter paus fick han dock bara lägga straffar. Noteras kan att IFK:s första mål från nio meter kom 45 minuter in i matchen.

Målgörare:
OV Helsingborg HK: Casper Lindgaard Holmen 5, Jensen Villads Raahauge 5, Albert Månsson 4, Jonatan Wilthorn 3,  Emil Lindkvist 3, Felix Spross 3, Emil Andersson 3, Johan Lundgren 2, Asgeir Vignisson 2
IFK Skövde HK:
Jonas Samuelsson 7, Bjarni Valdimarsson 5, Jonas Burud 3, Marcus Sjöbrink 3, Victor Hallén 2, Rex Blom 1, Daniel Ekman 1 och Victor Ljungquist 1.

Utvisningar Skövde 5, Helsingborg 3. Publik: 354.

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström.

Bengt Andersson/Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...