Bra genrep för Adam och William

UVM-genrepet avklarat.
Och IFK-duon är nöjd.

Det svenska U21-landslaget laddar intensivt inför VM som avgörs i Grekland och Tyskland 20 juni-2 juli. Under tre dagar på dansk mark har det genomförts lika många matcher. Mot Portugal (39-32), Danmark (26-32) samt på torsdagsförmiddagen mot Norge (30-28).
– Kant- och kontringsspelet har varit bra. I försvarsspelet finns mer att hämta, säger förbundskapten Dennis Sandberg till Handbollslandslagets webbplats efter två segrar och en förlust och där Ystads Kasper Palmar var främste målgörare med 18 mål.

MÅLSKYTTAR I VARJE MATCH
IFK Skövdes bidrag, William Elovson och Adam Ljungquist, har fått gott om speltid eftersom hela truppen luftats på ett ungefär jämlikt sätt. Men eftersom Adam konkurrerar med två spelare i samma position, som mittnia, har en spelare fått stå över varje match.
Adam vilade mot Norge. Sköt ett mål mot Portugal och var Sveriges bäste målskytt mot Danmark med fyra fullträffar.
William Elovson spelade alla tre matcherna med målskörden 3+3+2 som facit. Wille om insatsen:
– Vi har mött väldigt bra motstånd och fått rejäla genomkörare. Det känns i kroppen att vi tränat bra de senaste månaderna efter SM-slutspelet. Och vi tar med oss en bra känsla inför VM.

KÖTTBULLAR OCH STUDENTFEST
Truppens 16 spelare får nu ledigt fram till söndag då man samlas igen i Malmö. På måndag bär det av mot Grekland och på tisdag väntar Bahrain i den första gruppspelsmatchen. Övriga motståndare är inledningsvis Grönland och Slovenien.
– Skönt att få ett par dagar i Skövde även om vistelsen mest liknar en helomvändning. Vi hinner i alla fall äta mammas mat och fira våra lagkompisar (2004:orna) som tar studenten under fredagen, påpekar Adam och William.

Text: IFK Skövde HK
Foto: Privat

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!