Country till division 1

HK Skövde hängde med i en halvlek. Sedan handlade det bara om HK Country som vann med 29–22 inför över 1 000 personer i Idrottshallen.

HK Country hade chansen redan förra helgen, men lyckades inte knyta ihop säcken. På lördagseftermiddagen hade laget chansen igen när den sista omgången i division 2 spelades där HK Skövde stod för motståndet i Idrottshallen.
Hemmalaget Country inledde allra bäst och såg ut att gå mot en komfortabel seger genom ett betydligt vassare försvarsspel med Adam Lind som sista utpost. Ett typexempel var Linds räddning som gav upphov till en kontring och en fyramålsledning.
HK Skövdes målvakt Alexander Skoog spelade upp sig liksom hela HK Skövde. Skoog stod för åtminstone 13 räddningar i den första halvleken. Det gjorde att gästerna, som inför den sista omgången tyvärr spelat bort sina chanser på att nå ett division 1-kval, kom allt närmare.

Underläget med fyra mål efter en kvart (9–5) blev till lika-läge 11–11 efter tre raka mål av Gustaf Karlsson. Efter sju mållösa minuter för hemmalaget återtog dock Country ledningen. Målet? På straff. Var sitt mål avslutade halvleken och således hemmaledning med 13–12 i paus.

Country fick en bra start av den andra halvleken. Efter dryga sju minuters spel hade laget gjort 5–1 på HK Skövde. Och då tog Skövdetränaren Peter Johansson timeout.
Om Alexander Skoog var rena väggen i den första halvleken var han inte alls lika lyckosam i den andra då Country avgjorde matchen. Å andra sidan hade han heller inte lika bra hjälp i försvarsspelet som under den första halvtimmen.
Adam Lind, i Countrys mål, fortsatte att hålla samma höga nivå. Straffräddning och snabba utkast bäddade för ett par viktiga kontringsmål (19–13 och 20–13). Båda målen signerades av Christoffer Eriksson.
– En målvakt som kastade bra, konstaterar Christoffer Eriksson som noterades för fem av Countrys mål.
Efter matchen uppmärksammades han med blommor efter att ha utsetts som bästa spelare i Country den gångna säsongen.

Kontringsmålen tog knäcken på HK Skövde och resten av matchen blev en transportsträcka mot serieseger och division 1-spel kommande säsong.
– Skönt. Det var nervöst i den första halvleken. I den andra visade vi vad vi kan. Vi hade en bra period framför allt bakåt och där är vi starka, säger Christoffer Eriksson.
I målet stod Adam Lind och han fick ta emot pris som bästa hemmaspelare. Målvaktskollegan i HK Skövde, Alexander Skoog utsågs till bästa bortaspelare.
– Det här bestämde vi oss för redan förra säsongen, men det är lite lätt att vinna en serie. Det är många bra motståndare. Vi har varit ett jagat byte, men vi har visat moral, säger Countrys tränare Henrik Andersson som var sprundlande glad efter segern.
– Det var riktigt roligt att vi kunde gå upp efter de senaste säsongerna med pandemi och allt som varit.
Peter Johansson tränare i HK Skövde var inte sen att gratulera HK Country till uppflyttning.
– Det var en rättvis seger. Country var hetare. Vi stod upp bra i en halvlek. Jag är glad att de går upp, det var inget snack. Det var häftigt drag och vi har unga spelare som lär sig, säger Skövdetränaren.

Matchfakta
HK Country–HK Skövde 29–22 (13–12)
Målen, HK Country: William Lööw Brunell 6, Christoffer Eriksson 5, Max Skog 5, Kristoffer Otter 4, Paul Källén 2, Lucas Gustafsson 2, Per Hedman 2, Filip Winblad 1, Erik Nyström 1, Jacob Broborg 1.
HK Skövde: Isak Borg 7, Gustaf Karlsson 5, Simon Brodow 3, Alfred Gustafsson 2, Philip Hufvudsson 2, Theodor Lindahl 1, Jacob Gustavsson 1, Wilmer Gustafsson 1.
Utvisningar, HK Country: 1×2 min. HK Skövde: 1×2. Min.
Domare: Annie Eriksson och Helena Skatt.
Publik: 1 007 personer.

Text: Thomas Wedin

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...