Elittruppen populära instruktörer vid handbollscamp

\"\"


Med IFK:s och HF:s elitspelare som populära instruktörer har premiärupplagan av Skövde Handbollscamp genomförts under tre dagar.

78 förväntansfulla flickor och pojkar vände i eftermiddag hemåt med trötta ben och huvuden – men också fulltankade med nya impulser.

 

– Som helhet är även vi som arrangörer, tillsammans med Skövde HF, väldigt nöjda med campen, summerar IFK Handbolls ungdomsansvarige Krister Billström.
Deltagarna var uppdelade i tre grupper efter åldersspannet 9-10/11-12/ samt 13-14 år. Det äldre gänget lockade flest – hela 35 stycken.
Träningarna har pågått på tre ställen med för- och eftermiddagspass, cirka fyra timmar träning om dagen, enligt ett roterande schema.
Arenan – individuell handbollsteknik.
Idrottshallen – samarbete/spel.
Beachvolleyplanerna vid Stellas lekland – beachhandboll och teknik.

 

HELA ELITSTYRKAN PÅ PLATS

Från IFK:s sida har Viktor Hallén och Håvard Åsheim svarat för träningsupplägget. Kompisarna i elittruppen, och tränaren Kristian Svensson, har assisterat som instruktörer parallellt med egen försäsongsträning under de här tre dagarna.

– Stor eloge till hela elitgänget för deras engagemang, något som verkligen uppskattats och gått hem hos deltagarna, berömmer Krister Billström.
Från Skövde HF:s sida har Julia Aspelund Berg samt Melina Pilav burit ansvaret. Bland de 78 deltagarna har cirka en tredjedel varit på flicksidan.

\"\"

DELTAGARE FRÅN NORR

Krister Billström igen:

– Projektet är givetvis en stimulans för Skövde-klubbarnas egen verksamhet. Men målsättningen är också att locka ungdomar från övriga landet. Vi har haft gäster från Umeå, Härnösand, Tyresö, Skara, Hjo, Tibro och HK Country på besök. Det gläder oss oerhört

Onsdagens sista aktivitet bjöd på minihandboll. Med många skratt. Därefter fick instruktörerna/idolerna signera speciellt framtagna cuptröjor som, liksom lunch och mellanmål ingått i anmälningsavgiften.

 

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: Krister Billström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!