FÖRLUST BORTA MOT HAMMARBY

Arkivbild

IFK kom till Stockholm med nya problem i truppen. Adam Ljungquist och Victor Siem är ju borta sedan tidigare. Nu hade sjukdomar slagit till. Markus Sjöbrink och Anton Hagvall kunde inte följa med.

Håvard Åsheim fick nu trots sin tåskada hoppa in i målet efter tre veckors bortavaro. Trots smärtor gjorde Håvad en stark insats – inte minst i fösta halvlek där IFK ledde stundtals och hade oavgjort i paus.

Efter 16-15 till IFK strax efter paus tog Hammarby med fyra mål i rad över taktpinnen. Därefter orkade inte resa sig och Bajjen kunde avgöra ganska tidigt i andra halvlek. Slutresultatet skrevs till 34-27 (15-15).

Jonas Samuelsson och Daniel Ekman var som så många gånger mest framträdande. Jesper Jensen fick mycket speltid och gjorde det bra med fem mål som facit. Jonas Burud fick pris som matchens lirare.

Det kan också noteras att ungdomarna Pelle Hellberg och Wilmer Gustafsson fick några minuters speltid.

Målskyttar IFK: Jonas Samuelsson 6, Jesper Jensen 5, Daniel Ekman 5, Jonas Burud 3, William Elovson 3, Viktor Hallén 3, Isak Borg 2.
Utvisningar: IFK 2 x2 min, Hammarby 3 x 2 min.