GRYM AVSLUTNING MOT SÄVEHOF

Efter en mycket stark insats av IFK Skövde HK och bra handbollsmatch blev det på fredagskvällen en grym förlust mot IK Sävehof i Partille Arena. Hemmalaget vann med 30-29 (14-14) efter en tillställning som var jämn och spännande från början till slut.

I första halvlek följdes lagen åt hela tiden där ledningen skiftade. Oavgjort i paus kändes logiskt.

Spänningen fortsatte i andra halvlek. IFK hade ledning med ett par mål (21-19) men efter en time out för hemmalaget vände det i protokollet. Trots tre plus för Sävehof gav IFK aldrig upp och hade både 28-28 och 29-29. Sävehofs bäste spelare William Andersson Moberg gjorde 30-29 med en minut kvar. IFK hade genom Jonas Samuelssons friläge chans att åter kvittera med Simon Möller i hemmamålet räddade. Sista chansen till poäng hade ändå IFK, men Möller kunde jubla…

Många starka insatser

IFK gör förlusten till trots en mycket bra insats och visar att man kan besegra vilket lag som helst i den här ligan. William Elovson är tillbaka i en fantastisk form och gjorde tio mål den här kvällen. Anton Hagvall i mål är också helt strålande och svarade för inte mindre än 17 räddningar.

Linus Gustavsson och Håvard Åsheim tillhörde dom som saknades. Adam Ljungquist var tillbaka och visade att han kommer att bli en tillgång när serien ska avgöras. Jesper Jensen måste också få beröm och svarade för fyra mål. Daniel Ekman har som vanligt högt MEP.

Starkt Sävehof

Sävehof gör det förstås bra. Det här var 15:e matchen utan förlust och seriesegern är nu i princip klar trots att laget spelar krävande Europacupmatcher.

IFK får nu nästan två veckor innan Amo väntar i Arena Skövde den 29  februari.

Matchfakta

Målgörare IK Sävehof: William Andersson Moberg 7, Felix Möller 5, Sebastian Spante 5, Oli Mittun 4, Emil Berlin 2, Adam Blance 2, Gustaf Wedberg 2, Pontus Brolin 2 och David Sandberg 1

IFK Skövde HK: William Elovson 10, Viktor Hallén 4, Jonas Samuelsson 4, Jesper Jensen 4, Daniel Ekman 3, Jonas Burud 2, Isak Borg 1 och Adam Ljungquist 1.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Utv: Skövde 3.