HEROISK INSATS GAV HÄRLIG SKÖVDESEGER

#5 William Elovson, IFK Skövde HK – IFK Kristianstad, 2024-02-13.

IFK Skövde HK är tillbaka på vinnarspåret igen. Mästarlaget IFK Kristianstad besegrades på tisdagskvällen i Arena Skövde med 30-24 (14-13). Särskilt i matchens sista tio minuter gjorde  hemmalaget en härlig kämpainsats.

-Så fantastiskt härlig insats av grabbarna, jublade IFK-tränaren Kristian ”Krille” Svensson på väg in till omklädningsrummet för att hylla sina spelare.

Svängig

Det blev annars en match som svängde en hel del. Hemmaledning med 9-3 och Kristianstad tog time out två gånger första kvarten. Den sista gav resultat och i paus var de blåvitas ledning bara ett mål.

En kvart spelad av andra halvlek var Kristianstad ikapp och förbi för första gången. Skövde kunde dock åter vända på steken. När 21-21 förvandlades till 23-21 kunde inte gästerna resa sig igen även om det fem minuter före full tid bara var två upp till de blåvita. Inte minst på grund av utvisningar för gästerna och straffar till Skövde rann det iväg i slutminuterna.

Stora kämpar

Skövde gick liksom på senare tid runt med ganska få spelare. Inte minst försvarsmässigt var det många som stod upp fantastiskt bra, som Jonas Burud, Rex Blom och Markus Sjöbrink.

William Elovson började och avslutade den här matchen fantastiskt bra. Med 5,1 i MEP visade ”Wille” att han är tillbaka helt nu och Matchens lirare-priset var välförtjänt. Viktor Hallén belönades också rättmätigt.

Jonas Samuelsson var åter med för fullt och Daniel Ekman gör ju alltid ett stort jobb.  Anton Hagvall gjorde inte minst när matchen skulle avgöras några riktigt viktiga räddningar.

Bang räddade mycket

Förre Skövdemålvakten Victor Bang höll länge kvar Kristianstad i matchen med inte mindre än 14 räddningar. Zoran Bozic fick pris som gästernas bäste och var bäst tillsammans med Victor Klöve.

Redan på fredag kväll är det dags för nästa match då IFK tar sig an IK Sävehof i Partille Arena.

Matchfakta:

Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 8, Viktor Hallén 7, William Elovson 6, Daniel Ekman 3, Jonas Burud 3, Markus Sjöbrink 1, Jesper Jensen 1 och Linus Gustavsson 1. IFK Kristianstad: Victor Klöve 6, Zoran Bozic 5, Emil Frend Öfors 4, Anton Halén 4, Ludvig Åström 3, Andreas Cederholm 1 och Anton Hallbäck 1.

Straffar: Skövde 7, Kristianstad 3. Utvisningar: Skövde 3, Kristianstad 6. Domare: Joakim Lindbratt och Johan Gedda.

Matchens lirare: Kristianstad: Zoran Bozic. Skövde: William Elovson. ICA-Maxipriset: Viktor Hallén. Publik: 1 352.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström