Idrottsprofilen ny fystränare i IFK

\"\"

IFK Skövde har gjort klart med idrottsprofilen och elittränaren Agne Bergvall som ny ansvarig för elitlagets fys- och konditionsträning.

Agne har tidigare jobbat med en mängd kända elitidrottare, där Carolina Klüft och systrarna Sanna och Jenny Kallur är några av de som nått fina framgångar tillsammans med fystränaren.

Agne har via sitt bolag High Performance Center ett flertal kollegor som samtliga jobbar med elitklienter. En av dem är Sofie Svensson som tillsammans med Agne kommer jobba med IFK Skövde HK. Sofie kommer framför allt ansvara för elitspelarnas kondition, där all träning övervakas med hjälp av pulsband som spelarna bär i träning.

\"\"

– De båda tränarna har även stor erfarenhet och kunskap när det gäller XPS (digitalt verktyg för planering, uppföljning och genomförande av träning), som underlättar oerhört för både spelare och ledare. IFK har använt XPS sedan tidigare, men vi ser nu stora möjligheter att nyttja det fullt ut, säger Kristian Svensson.

 

Den initiala kontakten med Agne togs av IFK:s nya huvudtränare Kristian Svensson. Kristian lärde känna Agne redan 2005, då han var fystränare i FC Köpenhamn som var Kristians dåvarande klubb.

– Vi är oerhört glada och stolta att föreningen lyckats knyta till sig så erfarna och kompetenta personer till ledarteamet säger Kristian ”Krille” Svensson och Robert ”Robban” Arrhenius (assisterande tränare för IFK:s elitlag).

\"\"

Text: Marcus Dahl
Foto: IFK Skövde HK

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!