Tung IFK-förlust vid omstarten

IFK Skövde hade vänt underläge och var på väg mot seger. En olycklig tiominutersperiod i den andra halvleken förstörde lördagseftermiddagen och gästande Eskilstuna Guif vände tillbaka och vann med 34–32 (15-13).

IFK Skövde har bara noterat en enda seger sedan 24 oktober.

– Vi hade hopp om något annat i dag, men det blev en tung start på nystarten, konstaterar IFK-tränaren Henrik Signell.

IFK Skövde tog ledningen med 1–0. Eskilstuna Guif vände snabbt och hade ett tag ledningen med fem bollar (8–3 och 9–4). Efter kvarten spelad låg IFK under med 6–9, fem minuter senare var det utjämnat (10–10).

– Starten på matchen var tung. Där missade vi våra lägen, men vi jobbade upp oss, säger Henrik Signell.

Få räddningar

Victor Bang hade ingen lyckad första halvlek och sista tio minuterna fick Alexander Skoog chansen. Bang återkom i målet efter pausvilan, men kom bara upp i 15 räddningsprocent.

Det var just målvakts- och försvarsspelet som fällde IFK Skövde i streckmatchen kring slutspelsstrecket.

Underläget 13–15 i halvtid hämtades visserligen in och IFK hade en riktigt bra period på sex minuter fram till knappa kvarten av den andra halvleken.

Daniel Ekman hade show och gjorde fyra raka mål, 20–21, 21-21‚ 22–21 och 23-21.

Lagen följdes åt till 25–23 innan Guif gjorde 8–1 på IFK.

Victor bäste hemmaspelare

Hemmalaget gnetade sig sånär ikapp efter flera mål av Victor Ljungquist, som också utsågs till bästa blåvita spelare.

\"\"

Närmare än ett måls underläge (31–32 och 32–33) kom inte IFK Skövde.

– Vi värnade inte om ledningen vi hade. Där måste vi vara disciplinerade med den historik vi har. Vi var naiva. Vi måste vara coola och smarta. Men det var uppenbart att vi förlorade matchen bakåt, säger Henrik Signell.

IFK Skövde-spelarna hade svårt att få tag på gästernas Erik Persson. Hade stod för tio av gästernas mål och var tillsammans med hemmalagets Viktor Hallén målbäst i matchen.

– Framför allt fick vi inte stopp på honom. I perioder lyckades vi, men inte tillräckligt ofta för att stoppa honom, menar Signell.

Drama till slut

Eskilstuna Guif vann dramat, som det faktiskt blev i slutet då IFK satsade allt på ett kort. Man kan gissa att lillbrorsan Marcus Ekman var extra glad över triumfen till skillnad från storebrorsan Daniel i Skövde som inte fick se sitt lag ta revansch för förlusten tidigare under säsongen.

För Guif innebar segern att laget hakar på jakten om en slutspelsplats. Laget ligger nia med samma poäng som sjundeplacerade IFK Skövde.

IFK Skövde möter i nästa match Redberslid borta (8 februari) för att tre dagar senare ta sig an IFK Kristianstad i Arena Skövde.

Matchfakta

IFK Skövde–Eskilstuna Guif 32–34 (13–15)

Målen, IFK: Viktor Hallén 10, Victor Ljungquist 8, Daniel Ekman 6, Bjarni Valdimarsson 2, Jonas Burud 2, Jonas Samuelsson 1, Adam Ljungquist 1, Rex Blom 1, Erik Sääf 1.

Guif: Erik Persson 10, Olle Österhall 7, Marcus Ekman 5, Carl Gabrielsson 3, Kasper Larsson 3, Robin Granlund 3, Johan Palm 2, Melker Norrman 1.

Straffar: IFK Skövde 5, Guif 3. Utvisningar: IFK 3, Guif 4.

Domare:Andreas Isén och Johan Markeby-Rydén

Publik: 714.

Text: Thomas Wedin Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...