IFK Skövde ute ur cupen

IFK Skövde orkade inte stå emot Kristianstad som också vann den andra kvartsfinalmatchen. Den här gången i Arena Skövde med 34–30 (18–18).

IFK Skövde hade sju mål att hämta in mot IFK Kristianstad när kvartsfinalens returmöte i ATG Svenska cupen spelades på söndagseftermiddagen i Arena Skövde.
Efter den inledande shoot outen (tre frilägen var) var det helt jämnt (2–2).
IFK Skövde hade sedan ett målmässigt övertag tills det återstod åtta minuter av den första halvleken då Emil Frend Öfors utjämnade till 14–14. Emil Frend Öfors var svårstoppad och med elva mål utsågs han till bästa spelare i bortalaget.
Hemmalaget hade tre måls ledning vid flera tillfällen. Faktum var att laget också hade chansen att utöka den till fyra mål, men närmare hot än så kom inte IFK Skövde.

– Då var vi lite på gång och då var det match. Nu fick vi inget mer mål, säger Henrik Signell.

Gästerna hade 18–16 innan hemmalaget kom tillbaka och bara en ribbträff hindrade IFK från att vända och gå fram till pausledning 19–18, men semifinalplatsen var utom räckhåll.
Det var alltså helt jämnt i paus och också inledningen av den andra halvleken var jämn där lagen mer eller minder följdes åt i målprotokollet under den första kvarten (25–25). Fyra raka mål av de orangeklädda blev sedan för övermäktigt. Visserligen tog IFK-tränaren Henrik Signell timeout, men gästerna visade både styrka och klass och hemmalaget kom inte närmare.

Kristianstad vann matchen med 34–30 och avancerade med totalt 74–63 i dubbelmötet till semifinal.

Det är inte för inte som Kristianstad ångat på både i cupen och i serien. Laget toppar handbollsligan överlägset med bara en tappad poäng på elva matcher.

– I andra halvlek kändes det kört, men jag tycker att vi höjde oss jämfört med den förra matchen mot dem, säger Skövdetränaren Henrik Signell.

Ulf Larsson, assisterande tränare i Kristianstad, var egentligen bara orolig vid ett tillfälle under matchen då IFK Skövde hade läge att gå fram till en fyramålsledning.

– Jag vet hur snabbt det kan gå, men vi gjorde en gedigen insats. Vi var nöjda med lika-läget i  paus och det blev en säker vinst. Det är svårt att hämta in sju mål.

Pris till bästa hemmaspelare gick till Jonas Samuelsson.

– Hade vi fått tre, fyra mål i paus… Vi hade chansen vid 13–10, men vi har problem med deras kontringsspel, säger Samuelsson som tillsammans med Daniel Ekman blev bästa hemmaskyttar med sex mål vardera.

Målvaktsuppdraget delades mellan Victor Bang och Milan Bomastar med ungefär likvärdigt resultat (25 respektive 31 räddningsprocent).

Nästa match för IFK Skövde är hemma på fredag mot seriefemman Önnereds HK.

Matchfakta

IFK Skövde–IFK Kristianstad 30–34 (18–18)

Målen, IFK Skövde: Daniel Ekman 6, Jonas Samuelsson 6, Bjarni Valdimarsson 4, Markus Sjöbrink 3, Jonas Burud 3, William Elovsson 2, Viktor Hallén 2, Kristian Svensson 1, Victor Siem 1, Fredrik Mossestad 1, Rex Blom 1.

Kristianstad: Emil Frend Öfors 11, Markus Olsson 7, Andreas Cederholm 4, Anton Hallén 3, Ludvig Åström 2, Isak Larsson 2, Philip Henningsson 1, Anton Hallbäck 1, Matias Helt Jepsen 1, Zoran Bozic 1, Albin Selin 1.

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...