IFK vann mot Elverum i norsk cup

Det blev seger för IFK Skövde HK i första matchen i Grimstad Cup i Halden på fredagskvällen. Norska topplaget Elverum Håndball besegrades med 26-25 (15-12) i den tidiga matchen på fredagskvällen.

-Det här känns jättebra. Vi struntade i att detta var en träningsmatch. Vi visade tydligt att vi tagit oss framåt, summerade IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell efter slutsignalen.

IFK visade härliga takter från början och gjorde en mycket stark första halvlek som gav en tremålsledning. Elverum kom igen efter paus , kvitterade och tog även ledningen. På nytt visade IFK-spelarna härlig moral och vände åter till ledning och slutlig vinst.

-Mycket rejäl insats av oss överlag och jätteroligt. Alla är disciplinerade och noggranna, var IFK-tränarens sammanfattning.

Många plustecken

Det var en  genomgående stark insats mot ett Elverum som visserligen saknade några landslagsspelare upptagna av VM, men ändå är ett lag som imponerat även i Europa i höst.

Bjarnie Valdimarsson gjorde framför allt i första halvlek mycket bra ifrån sig. Kul var också att se Herman Dyberg som fick chansen på kanten, gjorde det så bra och noterade sig för fyra mål. Jonas Samuelsson firade också stora triumfer från sin kant. Tio mål säger det mesta!

IFK:s målskyttar: Jonas Samuelsson 10, Bjarni Valdimarsson 5, Herman Dyberg 4, Daniel Ekman 3, Rex Blom 2, Victor Ljungquist 1, Viktor Hallén 1.

Norgetur

Efter att ha sett Sveriges toppmatch i VM mot Ungern i onsdags tog sig IFK-truppen till Norge och Halden. I Grimstad Cup deltar även värdklubben Halden Topphåndball och Drammen HK.

Flera saknas

I IFK-truppen saknas Adam Ljungquist, William Elovson och Victor Siem som befinner sig i Helsingborg på uppladdningsläger inför sommarens VM för U 21-landslag. Erik Sääf kunde inte heller vara med i fredags match på grund av en stukad fot han fick på träningen i tisdags.

Först ut i denna cup var alltså IFK mot Elverum. IFK får i sin andra match möta Drammen HK som besegrade Halden på fredagskvällen. Finalmatchen spelas lördag kl 15.00.

Text: Bengt Andersson Foto: viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...