Nytt mästerskap väntar Annelie

I vanliga fall hittar vi IFK Skövdes fysioterapeut Annelie Hallqvist tillsammans med tränaren Henrik Signell (bilden) och övriga på bänken när IFK spelar matcher. Nu väntar ett annat uppdrag. Annelie ska nämligen följa med det svenska damlandslaget på EM som avgörs i Slovenien och Montenegro 4-20 november.

-Ett jätteroligt uppdrag förstås. Att vara en del i ledarstaben för landslaget på ett mästerskap är fantastiskt, säger Annelie.

Vid det här laget har verkligen Annelie skaffat sig erfarenhet på internationell nivå. Första gången hon var med ett svenskt damlandslag var för 28 år sedan och då gällde det U-landslaget som sedan har följts av ett antal med A-truppen. Detta blir faktiskt Annelis femte EM. Dessutom har hon varit med om två OS och flera VM-turneringar – senast i Japan där Sverige gjorde mycket bra ifrån sig.

Annelie har förhoppningar om ett bra mästerskap för Sveriges del.

-Det har varit härligt att följa utvecklingen av svensk damhandboll internationellt sett. Att vara en del av ledarteamet är en ynnest, säger Anneli.

 Fotnot: Sverige spelar fredag-lördag två landskamper mot Tjeckien i Kalmar respektive Karlskrona. Därefter tar förbundskapten Tomas Axnér ut den definitiva truppen till EM där Sverige spelar sin premiär mot Serbien den 4 november.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!