Platt fall för IFK mot Hallby

Inför säsongsbästa hemmapubliken på 1 872 personer svarade IFK Skövde på torsdagskvällen för en usel första halvlek mot gästande IF Hallby. Blåvitt låg då under med 10-20 och förlorade till slut med 26-32.

– Underkänt agerande och beteende. Den här matchen är inget vi är stolta över, konstaterar Henrik ”Sigge” Signell, IFK Skövdes tränare, efter matchen.

Det tog lång tid innan IFK Skövdes tränare kom ut till den väntande pressen.

– Ni måste ha förståelse att vi behöver prata igenom saker och ting efter en sådan match och att jag behövs i gruppen då, förklarar ”Sigge”.

IFK tränaren beklagade insatsen.

– Vi visade tyvärr inte hur stolta vi är. Orsak? Det kan jag bara spekulera i. Vi blir alldeles för individuella, osäkra och rädda för att misslyckas. Trodde inte vi skulle sjunka så lågt med den här gruppen. Det gäller alla inkluderade.

 Det var annars hög stämning i Arenan under hela matchen och många trodde nog IFK Skövde skulle komma revanschsuget till den här tillställningen efter 32-33-förlusten borta mot Guif i tisdags kväll. Men icke.

 Inledningen skvallrade…

Inledningen skvallrade om hur det skulle se ut. Jönköpingslaget gick fram till 5-0 efter sex minuter mot ett håglöst hemmalag. Och utförsbacken bara fortsatte halvleken ut. Hallby ökade på till 11-4, 17-9 och slutligen 20-10 efter de första 30 minuterna.

Det var länge sedan IFK Skövde blev så utspelat på hemmaplan och överhuvudtaget i en match i den högsta serien.

Bättre i andra

IFK Skövde kunde stoppa utklassningen något i den andra halvleken, men det berodde nog mest på att IF Hallby sänkte tempot och spelade en del på resultatet.

Hallby hade som mest ledningen med tolv mål vid 27-15.  Ett litet hemmahopp tändes med sedan fem raka IFK-mål till 20-27 med tio minuter kvar, men gästerna kunde lätt hålla undan och vinna solklart med 32-26.

 William enda glädjeämne

I IFK Skövde var det svårt att finna några spelare värda ett omnämnande. Det skulle i så fall fara William Elovson, femmålsskytt, hundraprocentig i skyttet, och bästa hemmaspelare i den andra halvleken. I övrigt får alla andra underbetyg.

 Fullträff…

IF Hallby, som även utklassade IFK Skövde under försäsongen, spelade en snabb och aggressiv handboll både offensivt och defensivt.

– En riktig fullträff under de första 30 minuterna som lade grunden till segern. Sedan är det alltid svårt att ha en så stor ledning och inte bli fega, men jag tycker att vi knöt ihop säcken på ett bra sätt, sammanfattar Anders Hallberg, oerhört nöjd tränare i IF Hallby.

\"\"

Gustaf och Hampus

Högersexan Gustaf Wedberg var bäst på plan under den första halvleken och spelföraren Hampus Söderman, med förflutet i IFK Skövde 2018-2020, tog över det epitetet under de sista 30 minuterna.

– Vi har tränat in ett nytt anfallsspel som nu börjar sitta och vi kom väl förberedda till den här matchen, poängterar Gustaf Wedberg.

Hampus Söderman:

– Det  här var nog min bästa match för säsongen och jag trodde på vinst innan vi började. Så det  gick bra…

Matchens lirare, IFK Skövde: William Elovson, IF Hallby: Hampus Söderman.

 Målskyttar, IFK Skövde: William Elovson 5, Kristian Svensson 4, Jonas Samuelsson 4 (4), Bjarni Waldimarsson 3, Adam Ljungquist 2,  Viktor Hallén 2, Jonas Barud 2, Daniel Ekman 1, Markus Sjöbrink 1, Fredrik Mossestad 1, Jesper Jensen 1.

IF Hallby: Hampus Söderman 7, Gustaf Wedberg 6 (1), Albin Broman 5, Alexander Ryd 3 (1), Didrik Sundelius 3, Oskar Hedvall 3, Martin Mårtensson 3, Lukas Palmkvist 1 och Sebastian Waage Moss 1.

Publik: 1872

Text: Kjell E Larsson Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!