Lyckad premiär för nyaIFK- ledarna

Kristian Svensson och Robert Arrhenius har gjort sin första match som huvudansvariga för IFK Skövde HK. Premiären var mot Alingsås i Nolhagahallen på onsdagen. IFK  gjorde en gedigen insats i säsongens första match. I Nolhagahallen besegrades Alingsås HK med 29-24 (14-12) i en träningsmatch inför mycket folk på läktarna.

Det var en glad IFK-tränare Kristian ”Krille” Svensson som klappade om sina spelare efter matchen.

-För det första är det ju alltid roligt att vinna. Trots en del spelare borta och några nya skador tycker jag att killarna gjorde en fin insats, summerade Krille tillställningen.

\"\"

IFK i ledning från början

IFK tog ledningen från början anförda av Herman Dyberg och Jonas Samuelsson när det gäller målfabrikationen.

I andra halvlek kröp Alingsås närmare och var vid något tillfälle i ledning. De sista tio minuterna var dock IFK:s och segern blev klar.

IFK kom till Alingsås med en trupp på 15 spelare. Av olika skadeskäl satt Anton Hagvall, William Elovson och Markus Sjöbrink på läktarna. Viktor Hallén var kvar hemma och Linus Gustavsson spelar U 19-VM.

Det betydde bland annat att ungdomarna Theodor Lindahl, Jacob Gustavsson, Isak Borg och Simon Brodow fick speltid.

-Kul att se hur killarna tog för sig, tyckte Krille.

Framåt var det Jonas Samuelsson som dominerade med sina åtta mål, men plus även till Rex Blom och Adam Ljungquist.

Håvard lysande

Håvar Åsheim var tillbaka i IFK-målet och gjorde en strålande insats i sin comeback. Sista sju minuterna fick Oskar Palm hoppa in när matchen fortfarande stod och vägde. Oskar gjorde några riktigt fina insatser.

–Det var kul att få speltid och att vi kunde vinna så klart, tyckte en nöjd Oskar.

Jesper Jensen fick utgå redan i första havlelk på grund av en fotskada. I andra halvlek knockades Daniel Ekman av AHK-spelaren Oskar Gentzel som fick rött kort. Daneil vilade resten av matchen.

-Det känns bättre redan nu, sa Daniel strax efter slutsignalen.

Målskyttar

Målskyttar Skövde: Jonas Samuelsson 8, Rex Blom 5, Adam Ljungquist 4, Herman Dyberg 3, Daniel Ekman 3, Jacob Gustavsson 2, Erik Sääf 2, Theodor Lindahl och Jonas Burud 1 var.
Alingsås främsta målskyttar Benjamin Helander 5, Mathias Pedersen 5 och Jonas Nilsson 4.

Domare: Casper Axell och Joakim Lindbratt.

Text och foto: Bengt Andersson

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...