SÄKER SEGER MOT AMO

#23 Jesper Jensen

Efter en strålande första halvlek med tio måls ledning blev det en säker men inte jättestor seger när IFK Skövde HK gästades av Amo HK på torsdagskvällen. Siffrorna skrevs slutligen till 34-29 efter 23-13 i paus.

Ganska snabbt spelade IFK till sig en stabil ledning. Amo tvingades till time out två gånger, men ledningar tidigt med både sex och sju mål gled iväg till hela tio före paus.

Det mesta gick strålande i första halvlek för hemmalaget. Anton Hagvall i målet var lysande och gjorde även två mål i den tomma Amo-kasssen. Många av de 23 målen var frukten av bra försvarsspel med kontringar som följd.

Lång mållös period

Drygt fem minuter in i andra halvlek var ledningen elva mål stor (28-17). Där tog det dock stopp under en lång period. Amo gjorde raka sex reduceringsmål och IFK hade en period på hela 15 minuter utan mål. Riktigt närma kom dock aldrig Amo. Segern var komfortabel och IFK är kvar på tredjeplatsen i tabellen.

Jonas Samuelsson befäste sin plats i skytteligan med åtta nya mål. Glädjande hittar vi många olika målgörare. Adam Ljungquist kommer mer och mer efter skadan och gjorde fyra mål. Erik Sääf är åter med och svarade liksom Jesper Jensen för två mål. Den ende som spelade utan att göra mål var Rex Blom. Han prisades ändå helt välförtjänt som matchens lirare och fick ta emot priset av en annan före detta försvarsbjässe i IFK, nämligen Adam Samuelsson från matchsponsor Sparbanken Skaraborg.

Redan på söndag är det dags igen för IFK. Då väntar Alingsås HK i Estrad Arena.

Matchfakta

Målgörare: IFK Skövde HK: Jonas Samuelsson 8, Viktor Hallén 4, Daniel Ekman 4, Adam Ljungquist 4, William Elovson 3, Markus Sjöbrink 2, Anton Hagvall 2, Jesper Jensen 2, Jonas Burud 2, Erik Sääf 2 och Herman Dyberg 1.

Amo HK: Samuel Lindberg 5, Jonas Jensen 5, Lynx Beverskog 3, Felix Tyberg 3,  Erik Östling 3, Arnar Birkir Halfdansson 3, Anders Christansen 2, Anders Forsell Schefvert 2, Erik Rudvall 1, Gzim Salihi 1 och Vasko Sevaljevic 1.
Domare: Jonas Toman och Glenn Korsar.

Publik 1 487.

Straffar: Skövde 5, Amo 6.

Matchens lirare: Skövde Rex Blom. Amo: Erik Östling. ICA-Maxipriset Anton Hagvall.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström