SEGER ÄVEN I ANDRA MATCHEN I HALDEN

IFK:s elittrupp efter träningsmatcherna i Halden

IFK Skövde gjorde en ny fin insats i veckoslutets norska gästspel när värdklubben Halden Topphåndball besegrades med 30-23 (13-8) på lördagen.

Att vinna mot båda elitklubbarna Drammen och Halden trots att flera ordinarie spelare inte kunde delta kändes förstås glädjande.

– Det här var nog en ännu bättre match än fredagsmötet med Drammen, tyckte IFK-tränaren Kristian ”Krille” Svensson och hyllade försvarsinsatsen särskilt.

– Målvakts- och försvarsspelet i första halvlek var mycket bra. Annars måste jag säga att alla bidrog till den här stabila insatsen och vi är väldigt nöjda med matcherna i Halden, summerade Kille.

Bra genomkörare

Många kom med i målprotokollet och flest svarade Daniel Ekman för med sex fullträffar.

– Vi har fått ett par riktigt bra genomkörare. Jag tycker vi alla ska vara nöjda med insatserna i Halden, var Daniels sammanfattning när bussen börjat rulla hem till Skövde igen.

Det blev en del 7-6-spel i den här matchen. Det var så att både IFK och Halden stundtals tillämpade detta periodvis.

– Väldigt bra att få testa detta åt båda håll, tyckte IFK-tränaren.

Anton Hagvall stod hela matchen då Håvard Åsheim ådrog sig en tåskada i fredags – en skada som förhoppningsvis inte är allvarlig. Hagvall svarade för en stark insats i 60 minuter.

Handbollsfabriken

Glädjande var också att många i det unga gardet fick speltid och tog för sig. Wilmer Gustavsson gjorde mål igen, men även Theodor Lindahl och Simon Brodow kom med i protokollet.

– Mot slutet av matchen var det Jonas Burud omgiven av spelare från Handbollsfabriken som var igång. Jättebra, berömde ”Krille”.

Målskyttar mot Halden: Daniel Ekman 6, Viktor Hallén 3, Isak Borg 3, Wilmer Gustafsson 3, Jonas Burud 3, Jesper Jensen 3, Theodor Lindahl 2, Linus Gustavsson 2, Markus Sjöbrink 2, Simon Brodow, Herman Dyberg och Anton Hagvall 1 var.

Text: Bengt Andersson Foto: IFK Skövde HK

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!