Sigge och laget laddar om!

På onsdag är det dags för IFK Skövde HK att gå ”upp i ringen” igen. Efter två tunga förluster i Handbollsligan har det funnits en del att fundera på för tränaren Henrik ”Sigge” Signell och hans spelare. Nu är det resa till Kungsbacka som väntar och möte med HK Aranäs. Vi känner ”Sigge” på pulsen inför mötet.

– Efter den knappa förlusten i Eskilstuna kom ett riktigt svidande nederlag mot Hallby hemma i Arena Skövde. Hur har ni hanterat de här förlusterna?

– Vi har tillsammans analyserat och diskuterat vad vi behöver göra för att prestera betydligt bättre än vad vi gjort, framförallt mot Hallby. Det är inte så vi vill agera och heller inte framstå och uppfattas gentemot vår publik. Det är något vi är fast beslutna att jobba hårt för nu.

 – Att analysera de senaste matcherna jämfört med att se framåt och försöka att åter bli ett segrande lag – är det en svår balansgång att gå?

– Nej, egentligen inte. Vi jobbar alltid med att analysera oss själva för att sen lägga fokus på vårt spel mot nästa motståndare. Den här gången har vi pratat och diskuterat lite mer än vanligt och vi alla är överens om vad som ska göras.

 -Frånsett IFK Kristianstad har ju de flesta lag i ligan blandat och gett under serieupptakten. Kommer det att se ut så även fortsättningsvis eller håller serien på att sätta sig nu?

– Jag tycker att det finns väldigt många bra lag i ligan, men några av dom förväntade topplagen verkar nu också ha hittat formen. Vi kommer också fortsättningsvis se överraskande resultat, men kanske inte så ofta som i början av serien.

-Aranäs är ett lag som inledningsvis överraskade positivt med tanke på de tips Kungsbackagänget fick inför seriestarten. Senast i söndags blev det en ganska stor förlust i Malmö för Jerry Hallbäcks lag. Har du grepp på var Aranäs står nio omgångar in i serien?

– Ja, det vill jag tro att jag har. Dom är starka i deras hemmahall. Fightas fram till sista sekund och är luriga med deras spel i 7-6, som dom använder sig av större delen av matcherna. Det är helt klart att vi behöver vara bättre än senast mot Hallby för att vinna. Vi tror på oss och vet vad som krävs, men har samtidigt respekt för motståndaren.

Hur ser statusen ut i den egna truppen nu?

– Alla spelare som var med mot Hallby får chans att ta revansch på oss själva.

Handlar det mycket om stor revanschlust?

Ja, den här gången känns det absolut som en stor drivkraft.

Bengt Andersson/Viktor Ljungström

 

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!