Sigge ser fram mot omstarten

Det månadslånga serieuppehållet på grund av VM är snart över. För IFK Skövde sker Handbollsligans omstart redan på lördag då Eskilstuna Guif gästar Arena Skövde.  Vi tar pulsen på IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell (på bilden flankerad av team manager Klas Wahlström och sportchef Ulf Nyström).

– Speluppehållet kryddades med en turnering i norska Halden. Ni besegrade Elverum och Drammen – tvåa respektive trea i norska ligan. Hur summerar du dagarna i Norge?

– Vi hade helt klart några fina dagar där. Vi blev väl omhändertagna och man kan inte önska sig bättre bemötande och förutsättningar än vad vi fick från våra kära grannar. Handbollsmässigt är jag också nöjd, dels med två segrar såklart, men också på sättet vi tar dom.

 – Hur har det annars sett ut under uppehållet? Har ni lagt mycket vikt på avslutningen av höstsäsongen som inte var särskilt lyckosam?

– Vi har givetvis analyserat allt som varit, men när vi var klara med det så har vi släppt allt som har med det förgångna att göra och har valt att blicka framåt och lyfta blicken uppåt. Jag är jättenöjd med hur vi har hanterat den här perioden och killarna har lagt ner ett fint jobb.

 – Nu väntar alltså Eskilstuna Guif – ett lag i har att kräva revansch på. Hur ser du på den matchen?

– Guif är alltid ett lurigt lag att möta. Man vet inte riktigt vad man kan förvänta sig Dom har ofta som plan att göra det oväntade för motståndaren och varierar sitt sätt att spela både från match till match, men också under den aktuella matchen.

– Fredrik Mossestad blir borta ett tag efter tumskadan. Hur ser läget i truppen ut annars?

– Ja, tråkigt för både Mosstestad och laget såkart. I övrigt är spelarna redo och riktigt laddade för en nystart, både av Handbollsligan och av oss själva.

– Tror du publiken har blivit mätt på handboll efter allt kring VM eller har Sveriges insatser fått till ett ökat intresse kring handbollen?

Jag väljer såklart att tro att man har fått ett ökat intresse och vill se mer nu. Vi vill gärna visa publiken att vi kommer tillbaka från uppehållet starkare än vi avslutade.

Intervju: Bengt Andersson  Fotomontage: Viktor Ljungström/Marcus Dahl

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!