Stabil IFK-insats även mot Halden

Det blev en klar seger för IFK Skövde HK även i den andra matchen i helgens försäsongsturnering i Arena Skövde. Norska Halden Topphåndball besegrades med 37-31 (19-14).

Många spelare i den breda truppen fick speltid och presterade bra. Kristian Svensson kom till exempel in i andra halvlek och gjorde fyra mål. Tremålskyttar hittar vi också i Victor Siem, Rex Blom och Erik Sääf. Allra främste skytt var annars Bjarni Valdimarsson med sju mål, Viktor Hallén gjorde fem och hade tre straffar på kontot. Daniel Ekman satte åter fyra fullträffar.

Starka perioder

Efter en lite trevande inledning kom IFK igång väldigt bra under andra halvan av första halvlek. Victor Bang vaktade målet i första halvlek och stod för tio räddningar. Det lade grunden till kontringar och stor IFK-ledning.

-Det var härligt att få till det riktigt bra, tyckte en nöjd Victor.

IFK:s femmålsledning i halvtid knappades in av Halden och efter en kvart var den uppäten. Då kom IFK igång igen på allvar och mot slutet var det aldrig något snack om vilket lag som skulle gå segrande ur tillställningen. Fabian Norsten svarade också för ett antal fina räddningar, bland annat en straff.

Målgörare
IFK Skövde HK: Bjarni Valdimarsson 7,Viktor Hallén 5 (3), Daniel Ekman 4, Kristian Svensson 4, Jonas Samuelsson 3, Victor Siem 3, Erik Sääf 3, Rex Blom 3, Fredrik Mossestad 2 Markus Sjöbrink 1, William Elovson 1 och Adam Ljungquist 1.

Halden Topphåndball: Truls Grötta 6, Jonas Jensen 5(3), Jushua Krohn Grace 4, Mounir Chehn 4,  Jörgen Jansrud 3, Sander Julien 2, Jonas Byrresen 2, Isak Bakkerud 2, Math Hansen 2 och Tobias Torbjörnsson 1.

Domare: Hugo Evebring och Marcus Sandberg.

Mer än en vecka till nästa match

Nu väntar träningar för IFK-truppen och nästa match blir ATG Svenska cupen borta mot Anderstorp den 17 augusti.

Många mål

I försäsongsturneringen möttes tidigare på lördagen Eskilstuna Guif och finska Riihimäki Cocks. Det blev åter en match med många mål och seger för Guif med 37-32 (17-17).

HK Country gjorde också säsongsdebut och besegrade Haldens juniorlag med 28-23.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

Webbintervju: Annika Andersson – Webbfotograf: Marcus Dahl

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...