Stark andra halvlek bakom IFK-vinsten

IFK Skövde HK vann söndagens bortamöte mot Önnereds HK med 28-27 sedan Viktor Hallén gjort det vinstgivande målet två sekunder före full tid. Pris till bäste IFK-spelare gick till Daniel Ekman.

IFK kom till ÖHK-hallen efter en mycket tung period där senaste tvåpoängaren kom för så länge sedan som 24 oktober. Det här blev också en match som blev mycket upp och när det gäller känslor.

-Så underbart då att vi kan avgöra i slutskedet. Det betyder så oerhört mycket, tyckte en glad Henrik ”Sigge” Signell efter matchen.

Underläge i paus

Inledningen av matchen var jämn och lagen turades om att vara i ledning. Efter 20 minuter ledde IFK med 12-10, men avslutningen av första akten blev olycklig. Önnered gjorde fem raka mål och ledde i paus med tre mål. Samtidigt kan vi notera att Önnereds målvakt Fredrik Torp hade 48 i räddningsprocent i första halvlek.

Vändningen kom…

Hemmalaget startade andra halvlek med öka på sin ledning. IFK tog dock efter hand in och förvandlade ÖHK:s fyramålsledning till 17-17 redan efter drygt fem minuter. En kvart spelad av andra akten var IFK i tvåmålsledning. Åtta minuter kvar att spela såg det riktigt bra ut med 23-27 på anslagstavlan. Önnereds time out visade sig dock lyckosam och i början på slutminuten hade Önnered kvitterat till 27-27 sedan gästerna tappat bollen i anfall. Sista chansen blev dock alltså Skövdes och Viktor Hallén satte sitt åttonde mål för eftermiddagen och den efterlängtade segern var ett faktum.

Stark moral

IFK var alltså pressat på nytt, men kunde vinna efter den tuffa perioden.

-Vi visade härlig moral och det var förstås härligt att komma tillbaka. Jag tycker också att vi förtjänade den här vinsten, summerade IFK-tränaren och påpekade samtidigt att det gäller att vara ödmjuk inför det som komma skall.

-Vi har stått enade när det tagit emot och nu gäller det att jobba vidare.

Extra beröm

Det var några spelare som bidrog lite extra när vändningen kom. En av dessa var Daniel Ekman som bland annat lurade bort hemmaförsvaret ett par gånger i rad när det stod och vägde. Daniel fick också pris som bäste IFK-are.

Viktor Hallén ska förstås äras – inte bara för åtta mål och det direkt avgörande. Linus Gustavsson fick mycket speltid i andra halvlek och bidrog i allra högsta grad till segern. Två mål noterades också Linus för. Victor Bang svarade också för några viktiga räddningar och vann till slut målvaktskampen. Försvarsspelet i andra halvlek över lag var bättre än på länge.

Nästa match är mot Alingsås hemma i Arena Skövde måndagen den 19 december.

Tungt för Önnered

För Önnered var det förstås tungt att förlora i slutskedet för andra gången på kort tid. Christoffer Brännberg var liksom i mötet med IFK senast bäste spelare hos ÖHK.

Målgörare:
IFK Skövde HK: Viktor Hallén 8, Marcus Sjöbrink 5, Daniel Ekman 4, Jonas Samuelsson 3, Bjarni Valdimarsson 2, Rex Blom 2, Linus Gustavsson 2, Jonas Burud 1 och Victor Siem 1.
Önnereds HK: David Sandberg 7, Christoffer Brännberger 6, Michels Liaba 6, Elias Lundstedt 3, Markus Thorbjörn 2, Pelle Segertoft 2 och Andreas Berg 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...