starkIFK-INSATS I FÖRSTA MATCHEN I HALDEN

Femmålsskytten Isak Borg

IFK Skövde med flera av ordinarie spelare utanför planen gjorde en starkt insats i första matchen under helgens besök i Halden. Norska ligatrean Drammen HK besegrades på fredagskvällen med 34-33 (19-15).

– Tempot var bra, vi sprang bra och hade starkt försvarsspel, summerade IFK-tränaren Kristian Svensson insatsen strax efter slutsignalen.

Efter en riktigt bra första halvlek hade IFK ledningen med både fyra, fem och sex mål efter paus. Några brända lägen gjorde att Drammen närmade sig men segern kunde ändå bärgas.

– Alla fick speltid och det finns anledning att ge beröm rakt över, summerade IFK-tränaren.

Målskyttet spreds bra bland IFK-spelarna. Daniel Ekman, Isak Borg och Jonas Burud gjorde fem mål var. Sedan följde Linus Gustavsson, Viktor Hallén och Jesper Jensen med fyra var. Övriga målskyttar Herman Dyberg 2, Markus Sjöbrink 2, Rex Blom 2 och Wilmer Gustafsson 1.

Vid lunchtid på lördag spelar IFK mot värdklubben Halden.