\”Stocken\” ligger lågt – men räkna aldrig bort Amo!

Efter segern i Anderstorp väntar redan på söndag en ny resa till Småland för IFK-gänget. Ytterligare 15 mil i sydöstlig riktning till Alstermo.
– Denna säsongen kommer cupen i andra hand, hälsar/baissar färgstarke tränaren Andreas Stockenberg om sitt Amo HK.

\”Stocken\” hänvisar till förra hösten då allsvenska Amo nådde ända till semifinal efter att bland annat slagit ut HK Malmö i åttondelen och just IFK Skövde (!) i kvarten.
– Vi spelade nio \”extra\” cupmatcher fram till jul. Det kostade oss seriesegern och avancemang till ligan. Vi orkade inte fokusera på två håll med blott 13 utespelare i truppen. Nu tänker jag mig noga för hur vi ska matcha laget.

 

Nio spelare har försvunnit
Lika många har tillkommit. Från förstauppställningen har dock endast tidigare IFK-aren Hugo Stuivers lämnat (för Malmö). Å andra sidan har Erik Karelius återvänt från Aranäs och väldige dansken Anders Christiansen (203 cm/115 kg) hämtats in som nya mittsexor.

– Vi har fler spelare att gå runt på i år, Precis som Skövde verkar ha i nuläget trots tappet på de tre spetsarna, Thurin, Helt Jepsen och Beck Hansen, tycker Amo-tränaren. Men det kommer att ta längre tid för båda klubbarna att få ihop laget till en bra enhet.

 

Började med förlust
Amo inledde cupspelet med knapp bortaförlust mot IFK Ystad (29-27). Men då saknades flera spelare, bla nye målvakten, landslagsmannen Nikola Matovic från Montenegro, och suveräne skyttekungen, grönlänningen Minik Dahl Hoegh, som IFK-spelarna minns med fasa från förra hösten.

Tro inte att lurige \”Stocken\” och hans gäng säljer sig utan kamp – trots att serien lockar mest efter placeringarna 4-3-2 i allsvenskan de senaste åren. Och det framgångsrika 7-6-spelet finns med i bakfickan även denna säsongen, även om det enligt Amo-coachen inte kommer att användas lika flitigt. Därtill inleder Amo söndagens cupfajt med tre shoot outs.

 

Text: Kjell-Ove \”KOA\” Andersson
Foto: Viktor Ljungström

Våra fans betyder allt för oss.

Köp dina biljetter eller ta reda på våra senaste nyheter med bara ett klick!