Tung kväll för IFK i Eskilstuna

Med mål av Pavle Karacic två sekunder före full tid avgjorde hemmalaget Eskilstuna Guif tisdagskvällens möte med IFK Skövde. Siffrorna skrevs till 33-32 (17-14) efter en insats från IFK som inte går till historien precis…

-Tungt förstås. Det är bara att bryta ihop, rannsaka oss själva och komma igen redan på torsdag, var IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signells summering efter slutsignalen.

Egentligen var det bara en stund de sista tio minuterna som IFK fick till något riktigt effektivt spel. Efter ledning med 3-2 var faktiskt inte IFK närma förrän i de absoluta slutminuterna då det stod 31-31 och 32-32.

IFK-tränaren konstaterade också att det här inte var en bra försvarsmässig insats.

-Det blev lite bättre i andra halvlek, men överlag var vi för passiva och backade inte heller upp för varandra på det sätt vi brukar. Vi förlorade för många dueller helt enkelt, summerade Signell.

Ledning en gång

I första halvlek stämde egentligen ingenting. 17 insläppta mål talar för sig och hemmaledningen var tre eller fyra mål mest hela tiden.

Det fortsatte på samma sätt efter paus. Två missade straffar gjorde det ju inte heller lättare för IFK att komma ikapp. 28-24 och 29-25 och mindre än sju minuter kvar att spela såg det illa ut. 5-1 till IFK under en treminutersperiod gav dock hopp. Linus Gustavsson kom in, rörde om bra och satte fyra mål . Det tillsammans med att Bjarni Valdimarsson äntligen hittade rätt med tre mål sista fem förde alltså IFK till oavgjort. Tio sekunder kvar tog Guif time out och den gav alltså resultat med ett segermål.

Sjöbrink bäst

Markus Sjöbrink var från början till slut den IFK-spelare som var klart bäst. Försvars- och målvaktsspel fungerade egentligen inte alls.

På plussidan noterar vi att Daniel Ekman var tillbaka och fick lite speltid i varje halvlek. Första ligamålet i IFK-tröjan noterades och insatsen gav hopp om mer.

Daniels bror Marcus tillhörde de bästa i Eskilstuna Guif där priset gick till sjumålskytten Fredrik Gustavsson. Stort plus till målvakten Matija Spikik och Elias Halls första halvlek.

Revansch redan torsdag

IFK-spelarna får chans till snabb revansch. Redan på torsdag är det dags för nästa match då Hallby kommer till Arena Skövde.

Målgörare:
Eskilstuna Guif IF:
Fredrik Gustavsson 7, Elias Hall 7, Marcus Ekman 5, Kasper Larsson 4, Pavle Karacic 4, Melker Norrman 2, Erik Persson 2, Linus Gustafsson 1 och Johan Palm 1.

IFK Skövde HK:
Marcus Sjöbrink 6, Viktor Hallén 6, Adam Ljungquist 4, Linus Gustafsson 4, William Elovson 3, Bjarni Valdimarsson 3, Jonas Burud 2, Jonas Samuelsson 2, Jesper Jensen 1 och Daniel Ekman 1.

Utvisningar Guif 6, Skövde 4. Straffar Guif 4, Skövde 7.

Domare: Mikael Johansson och Markus Winberg. Publik 2 318

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström

SEMESTERTIDER

Vecka 27-31 tar vi semester och sportkontoret håller stängt.Eventuella ärenden...